De 8 leukste hotspots van Ameland

Bij vakantie denken we aan de mooiste eilanden met witte stranden en blauw water maar je hoeft niet ver te reizen voor een prachtig eiland. Neem ons eigen Ameland! Wat mag je tijdens je bezoek aan Ameland absoluut niet missen:

Vuurtoren Bornrif

Als je dan toch een bezoek brengt aan het eiland Ameland dan mag je de vuurtoren niet overslaan. De vuurtoren is sinds 2005 niet meer in gebruik door de kustwacht maar camera’s houden de kustlijn nu dag en nacht in de gaten. Je komt natuurlijk voor het prachtige uitzicht dat je boven staat te wachten. Als je dit aandurft moet je eerst 236 trappen trotseren, maar dan heb je ook wat! Ben je niet zo’n waaghals dan kun je je kennis verrijken met exposities en verhalen van oud-vuurtorenwachters. Tegen een kleine betaling kun je dit allemaal bewonderen. Check even de openingstijden voordat je de vuurtoren bezoekt.

Ameland

Nes Café in Nes

Een echt bruin café in Nes. Of zoals ze zelf zeggen: ‘Meer dan een café’. Het is een unieke combinatie van een gezellig café en sfeervol restaurant. Dat je hier heerlijk kunt eten maakt het café mogelijk door de Green Egg. Het vlees behoudt door de Green Egg haar heerlijke grillsmaak. Maar ook voor het ontbijt en de lunch kun je hier terecht. Geniet van de lekkerste koffie, grote kommen soep en niet te vergeten de XXL-tosti’s.  Gastvrij dat kun je Nes Café wel noemen. Het maakt bijna niet uit wanneer je het café binnenstapt, ze bijna altijd open! Toch meer zin in een borrel en een feestje? Ook hiervoor is Nes Café de plek.
Nes Café 
Van Heeckerenstraat 10
9163GZ Nes Ameland

Beachclub The Sunset

In het meest westelijke hoekje van Ameland spot je Beachclub The Sunset. Maak het jezelf comfortabel bij deze leuke strandtent. Plof neer in een van de loungebanken (binnen of buiten) en het prachtige uitzicht over het strand krijg je er gratis bij. The Sunset heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart. Check de fingerfoods, de lekkerste Gin&Tonics of huisgemaakt cocktails. The Sunset is eigenlijk gewoon het Ibiza van Nederland! Heb je binnenkort trouwplannen? Dan is dit de plek waar je dit gaat vieren.
Beachclub The Sunset 
Oranjeweg 61
9161 CB Hollum Ameland

Bij Risje

Tijdens je bezoek aan Ameland moet je natuurlijk wel tijd vrij reserveren om te shoppen en specifiek voor het schattige winkeltje Bij Risje. De collectie die je hier aan treft wordt met zorg samengesteld. Grote merken als YAYA, NOOSA Amsterdam, Bloomingville en HK Living zijn hier vertegenwoordigd. Echt van alles kun je hier scoren. Van kleding, sieraden tot aan woonaccessoires. Naast dat je hier dus lekker kunt shoppen, geeft Bij Risje ook creatieve workshops. Zoals het maken van sieraden of maken van schilderijen. De kosten zijn hiervoor in overleg. Een leuk feitje: de verkoopruimte was voorheen een oude bakkerij. Spot jij de details?
Bij Risje
Camminghastraat 41
9162 EK Ballum

De Afslag

‘Interieurjunkies’ voelen zich helemaal thuis bij de lifestylewinkel ‘De Afslag’.  Van woonaccessoires als kussens, kaarsen, lampen tot aan de mooiste meubels tref je hier. Spot je niet de het meubelstuk dat je zocht? Geen paniek! Er zijn genoeg voorbeeldboeken waar de meest uiteenlopende meubelstukken te vinden zijn. Het gezicht van de winkel is Jenny. De Afslag is haar droom sinds 2012 en hier zet zij zich dan ook volledig voor in. Ze bezoekt beursen of showrooms om nieuwe ideeën op te doen. Bij alles wat zij uitzoekt moet het gevoel kloppen. Zoals ze zelf zegt: ‘Elk seizoen heeft een ander publiek en daarin schuilt ook mijn uitdaging; ik probeer toch voor alle smaken een uniek aandenken van Ameland te bieden’.  Heb je een mooi cadeautje gescoord dan wordt het natuurlijk mooi verpakt. Grotere aankoop gedaan en woon je niet op het eiland? Ook hier is aan gedacht; tegen een kleine vergoeding bezorgt De Afslag jouw nieuwe aankoop bij je thuis.
De Afslag
Reeweg 34
Nes Ameland

#etalage #Ameland #shopping

A post shared by Jenny Kienstra (@deafslag_ameland) on

🌞🌞🌞 #Ameland 🌞🌞🌞

A post shared by Jenny Kienstra (@deafslag_ameland) on

Boerderij Ballumerhoeve

Wil je een speciale overnachting dan is Boerderij Ballumerhoeve een goede tip! Het uitzicht op de vuurtoren, het strand op 2 km afstand en het dorpje Ballum op 5 minuten rijden maakt de boerderij heel centraal. Wil je bijkomen en even opladen dan ben je hier aan het juiste adres. Wat een oase van rust tref je hier. De boerderij is een kop-hals-romp boerderij. Oftewel, het woongedeelte is de kop, het middelgedeelte de hals en de schuur de romp. De Ballumerhoeve heeft 2 compleet ingerichte boerderijlodges, geschikt voor 6 tot 8 personen (per lodge). Als je met een grote vriendengroep of met de familie komt kun je met de verbindingsdeuren  de lodges aan elkaar schakelen.

Ballumerhoeve

Kerksuites @ hotel Nobel

De ultieme overnachting is toch wel in een van de kerksuites van hotel Nobel. De kerk is helemaal verbouwd en gerenoveerd. De buitengevel is intact gebleven, wat zorgt voor een authentiek karakter. De ruimtes met veel lichtinval, bijzondere design en interieur vallen gelijk op. En wat luxe zeg, elk appartement heeft een ruime woonkamer, drie gescheiden slaapruimtes en een ingerichte keuken! Wil je tot rust komen? Dan gaan de sauna en het bubbelbad hier zeker voor zorgen;)
Hotel Nobel 
Gerrit Kosterweg 16
Ballum

Amelander bierbrouwerij

Doeke en zijn vrouw zijn naast buschauffeur en docente ook de trotse eigenaren van de bierbrouwerij Amelander. Sinds 2008 zijn de bieren van Doeke ook op verschillende locaties op Ameland te koop. De boerderij, die altijd in het bezit is geweest van de opa van Doeke is helemaal verbouwd. Je moet je even inbeelden dat op de plek waar nu de brouwerij zich bevindt, hier de stieren en kalveren stonden.. De bierbrouwerij is door de dubbele baan van Doeke en zijn vrouw niet altijd open, wanneer ze open zijn vind je op de website.  De boerderij heeft een heus proeflokaal met grote houtkachel, biljart en een echte ‘beerwall of fame’, met maar liefst 1400 bierflessen.
Amelander bierbrouwerij
Smitteweg 6
9162 EC Ballum

Bierbrouwerij

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!