WENDY legt uit: Dit herdenken we met Hemelvaartsdag

Heerlijk, zo’n extra dagje vrij! We maken er gelijk een lekker lang weekend van, maar wat herdenken we ook alweer met Hemelvaart? Even een opfrisser!

Altijd donderdag

Misschien een beetje gek, een feestdag zo midden in de week. Maar dat heeft een reden: Op Hemelvaart herdenken we de laatste dag dat Jezus op aarde was. Hemelvaart valt 40 dagen na Pasen. En omdat Pasen altijd op een zondag valt, is Hemelvaart op een donderdag.

Dit vieren we

Met Pasen is Jezus Christus opgestaan uit de dood. In de dagen die daarop volgen verschijnt hij regelmatig in verschillende ruimtes aan zijn discipelen. Over die periode staan verschillende verhalen in de Bijbel. De bekendste is dat Jezus op de veertigste dag zijn leerlingen bij elkaar roept. Het moment komt eraan, hij gaat definitief naar de hemel.

Na Hemelvaart

Precies 50 dagen na Pasen en daarmee 10 dagen na Hemelvaart vieren we Pinksteren. Wist je dat ambtenaren en de meeste werknemers verplicht vrij zijn op Hemelvaartsdag?

Kopen!

In Nederland wordt Hemelvaartsdag steeds commerciëler. De winkels zijn open en er zijn bijvoorbeeld ook evenementen georganiseerd. Ook vindt op Hemelvaartsdag het traditionele dauwtrappen plaats en is het Nationale Stoomtreindag.

Wat te doen op Hemelvaartsdag?

1) Rollende keukens event

2) Heaven open air

3) Dauwpop

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Stress
19 mei 2016

Een kwispelende hond is goed tegen de stress!

Voeding Vrijheid & balans
21 december 2017

8 tips om je kersttafel mooi aan te kleden

Gezond Stress
19 februari 2018

Waarom willen we zo graag applaus van anderen?

Stress
18 december 2016

3 tips voor een fijne kerst zonder stress

Doen Gezond Koken Voeding
28 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Pigs in a blanket met power-smoothies

Voeding
15 mei 2017

Moederdag ontbijtreceptjes

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!