fbpx

Dit zijn de allerlekkerste hartige taarten voor een heerlijke winterse maaltijd!

Een quiche is een echte winterse maaltijd. En hoe fijn, een goeie quiche is ook nog eens makkelijk te bereiden! Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten smaken, maar door de grote hoeveelheid aan recepten die online te vinden zijn, kun je door de bomen het bos niet meer zien… Daarom hebben wij de 5 lekkerste hartige taarten voor je op een rijtje gezet. 

1. Pompoen & feta quiche

Pompoen is mega gezond en het is ook nog eens een natuurlijke ontstekingsremmer. Dus voel jij je deze winter een beetje verkouden? Probeer deze easy quiche van UitPalien’sKeuken!

Voor 4 personen

Nodig: quichevorm 23 cm 

Dit heb je nodig

  • (fles) pompoen – 500 gram
  • rode uien – 2 stuks
  • knoflook – 2 teentjes
  • eieren – 4 stuks
  • kwark – 200 gram
  • feta – 100 gram
  • Grote lap vers bladerdeeg – 1 stuk
  • za’atar – 1 theelepel
  • sumak – 1 theelepel
  • verse peterselie – klein handje
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  2. Schil de pompoen en snijd deze vervolgens in stukken van ongeveer 1 cm dik.
  3. Pel vervolgens de rode uien en snijd deze in stukjes.
  4. Leg dit vervolgens samen met de pompoen op een bakplaat.
  5. Hak daarna de knoflook grof en meng dit met wat olijfolie, peper en zout, de sumak, de za’atar en de pompoen en uien.
  6. Rooster de groentes in 15 minuten gaar in oven en verhoog de oven naar 200 graden.
  7. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
  8. Vervolgens verdeel je de geroosterde pompoen over het bladerdeeg.
  9. Klop de eieren met de kwark en wat peper en zout luchtig in een kom. Giet hierna het mengsel over de pompoen.
  10. Strooi de feta over de pompoenquiche.
  11. Hak de peterselie grof en verdeel dit over de hartige taart.
  12. Bak tenslotte de pompoenquiche in circa 30 minuten goudbruin.

Tip: Serveer met een lekkere frisse salade! 

quiche

2. Hartige Indiase Taart

Deze hartige taart combineert de heerlijke smaken van een Indiase samosa met het gemak van het bakken van een hartige taart. Het allerbeste wordt met elkaar gecombineerd. Samosa’s zijn lastig te maken, maar met het hartige taartdeeg ben je zo klaar! Hier het handige recept van Veganchallenge!

Dit heb je nodig

  • aardappels (geschild en in blokjes) – 500 gram
  • hartige taartdeeg (Koopmans) – 5 plakjes
  • zonnebloemolie
  • ui (fijngesneden) – 1 stuk
  • knoflook – 2 teentjes
  • komijn – 1 theelepel
  • cayenne peper – 1/2 theelepel
  • koriander – 1/2 theelepel
  • zout naar smaak
  • champignons (in plakjes) – 100 gram
  • verse gember (geraspt) – 2 theelepels
  • kikkererwten – 150 gram
  • verse spinazie – 100 gram
  • tuinerwten (ontdooid) – 150 gram

Zo maak je het

  1. Kook in 15 minuten de aardappels gaar.
  2. Warm vervolgens de oven voor op 175 graden.
  3. Vet een springvorm in met olie en vul de bodem met taartdeegplakjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan.
  5. Fruit de ui 5 minuten en pers vervolgens de knoflook er boven uit. Deze kan dan nog even meebakken.
  6. Doe dan de specerijen, zout, champignons en gember erbij. Bak dit even goed door, tot de champignons goed gebakken zijn.
  7. Hierna kunnen de aardappels en kikkererwten erbij in de pan.
  8. Stamp het geheel grof plat en voeg dan de spinazie en tuinerwten toe en roer dit goed door.
  9. Doe bij de taartvorm de groentevulling en druk dit aan.
  10. Bak tenslotte de taart zo’n 45 minuten.

Tip: Wil je meer pit in de taart? Snij een peper fijn en voeg dit samen met de champignons toe!  

quiche

3. Vegan quiche met spinazie en champignons

Wil je jouw quiche vegan? Dat is geen probleem! Je hebt namelijk geen eieren nodig om een heerlijke quiche te maken! De spinazie en champignons zorgen ervoor dat jouw quiche heerlijk is! Daarnaast is het ook nog eens heel simpel. Hier het vegan recept van Alpro!

Dit heb je nodig

  • Alpro soya Cuisine (light)- 250 ml
  • Alpro soya Bakken & Braden (vloeibaar) – 1 eetlepel
  • kant-en-klaar bladerdeeg – 1 pak
  • verse bladspinazie – 200 gram
  • champignons – 250 gram
  • sjalotten – 2 stuks
  • knoflook – 2 teentjes
  • balsamicoazijn – 2 eetlepels
  • tofu – 200 gram
  • geraspte schil van 3/4 citroen
  • Italiaanse kruiden – 1 eetlepel
  • geraspte nootmuskaat – 1 snuifje
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit in de bakvorm en prik hier gaatjes in. Zet het daarna koel weg.
  3. Was de spinazie. Snij de champignons in plakjes en hak de sjalot en knoflook fijn.
  4. Doe vervolgens de Alpro soya Bakken en Braden in een braadpan en bak hierin de champignons, sjalot en knoflook tot de champignons goudbruin en de sjalot glazig zijn.
  5. Giet hierna de balsamicoazijn erbij en laat dit sudderen to het vocht geabsorbeerd is en kruid het met peper en zout.
  6. Schep vervolgens de groenten uit de pan en laat in dezelfde pan de spinazie slinken.
  7. Zorg dat je de tofu uitlekt en mix dit met de Alpro soya Cuisine. Kruid dit daarna met de Italiaanse kruiden, nootmuskaat, geraspte citroenschil en peper en zout.
  8. Leg de spinazie op het bladerdeeg en verdeel hier ook de groenten over.
  9. Giet het tofumengsel er over bak de quiche 25 à 30 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is.
  10. Tenslotte prik je met een spietje in het midden van de quiche. Kleeft er niks meer aan? Jouw quiche is klaar!

quiche

4. Bietenquiche met witte kaas en walnoten

Deze kleurrijke quiche recept van de Allerhande is net zo lekker, als dat hij eruit ziet! Door de bietjes krijgt de quiche een wat zoete smaak!

Dit heb je nodig

  • vers bladerdeeg – 1 rol
  • geraspte bietjes – 800 gram
  • rode uien – 200 gram
  • witte kaas – 200 gram
  • middelgrote eieren – 5 stuks
  • verse tijm – 6 takjes
  • kookroom light – 125 ml
  • ongebrande walnoten – 50 gram

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg op de bodem van de springvorm het bakpapier en bekleed de hele vorm met het bladerdeeg.
  3. Laat de bietjes uitlekken in een vergiet.
  4. Snijd de ui fijn.
  5. Snijd de kaas in blokjes van een 1/2 cm.
  6. Meng vervolgens de kaas en ui met de bietjes.
  7. Breng dit op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Klop de eieren en meng dit vervolgens met de kookroom en de tijm.
  9. Doe vervolgens de bietjes en het eimengsel in de vorm.
  10. Bak de quiche in circa 1 uur en 15 min gaar.
  11. Hak de walnoten grof en verdeel ze over jouw quiche!

quiche

5.  Hartige taart met bimi en kip

Deze hartige taart van Lekker & Simpel is de eerste uit het rijtje met kip en bimi. Bimi is een groente dat je kunt vergelijken met broccoli en Chinese kailan (koolsoort). Bimi smaakt iets zoeter en milder dan broccoli.

Dit heb je nodig

  • bimi – 200 gr
  • grote ui – 1
  • knoflook – 1 teen
  • doperwten – 100 gr (diepvries)
  • gerookte kopreepjes – 100 gr
  • bladerdeeg – 5 plakjes (ontdooid)
  • eieren – 3 stuks
  • crème fraîche – 100 ml
  • paneermeel
  • handje pittige geraspte kaas
  • snufje zout en peper

Zo maak je het 

  1. Voorverwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de knoflook en de ui en de bimi in stukjes.
  3. Fruit de uitjes en een uitgeperste teen knoflook in een pan.
  4. Voeg na 2 á 3 minuten de bimi toe en bak die ongeveer 5 minuten mee.
  5. Voeg nu de doperwten en kopreepjes toe en bak die nog een paar minuten mee.
  6. Vet een springvorm/ovenschaal in met een beetje olie of boter. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik wat gaatjes in het bladerdeeg met een vork. Strooi daarna een dun laagje paneermeel over de ovenschaal.
  7. Schep de groenten en kopreepjes in de ovenschaal/springvorm.
  8. Meng de eieren, crème fraîche en een snufje zout en peper in een kom.
  9. Giet het mengsel over de groenten in de schaal.
  10. Top de taart met een beetje geraspte kaas.
  11. Bak de taart voor ongeveer 30-40 minuten in de oven.

quiche

Blogtip: wel zin in een winterse maaltijd, maar is quiche niet helemaal jouw ding? Klik hier voor de smeuïgste kaasfondue recepten!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF