Druk? Leer van deze cursus tijdbesparen  (deel 1)

Druk, druk, druk. En al je lijstjes worden alleen maar langer? Sigrid Boelens van Inspiratietaart helpt je de komende weken graag en geeft ons een cursus in 3 delen hoe écht tijd te besparen. Vandaag deel 1.

 

Je kent het wel, je begint de dag met een actielijst en aan het eind van je drukke dag is de lijst alleen maar nóg langer geworden. Terwijl je zo graag alles af wilde maken! En dan hebben we het niet alleen over je werk. Je wilt ook graag een goede partner, vriendin of ouder te zijn. En ergens tussendoor ook nog een beetje lief zijn voor jezelf.

Pfoe, je wordt al moe van de gedachte erover. Komt goed, ik ga je helpen. In de komende 3 weken geef ik je tips die je niet alleen helpen om meer tijd over te houden, maar ook om dat wat je doet met meer energie en plezier te doen.

 

‘Ze is gek’  

Waarschijnlijk is dat wel wat je elke keer gaat denken wanneer je een tip hebt gelezen. Want ze gaan volledig in tegen wat we altijd hebben geleerd over timemanagement. Of wat ik er altijd over heb geleerd in ieder geval. Mijn ervaring is dat de meeste cursussen over dit onderwerp een rationele insteek hebben. Het gaat over slim plannen, lijstjes maken waar je je aan gaat houden en verstandige keuzes maken op basis van heldere criteria. Niet echt oplossingen die bij mij passen. Dus ik heb mijn eigen oplossingen verzonnen. Die veel meer werken met intuïtie en gevoel. Ik zou zeggen: probeer ze eens uit! Misschien werken ze ook wel veel beter voor jou.

 

Tip 1: Begin met dat waar je het meeste zin in hebt

Zoals gezegd, precies tegenovergesteld aan wat je altijd hebt geleerd. Want we leren dat je altijd moet beginnen met dat wat belangrijk is. Of urgent. Mijn tip: trek je er niets van aan. Begin gewoon met dat waar je het meeste zin in hebt. Het werkt echt. Voor mij in ieder geval. Want wanneer ik begin met de vervelendste klus (hoe belangrijk ook), gebeurt er namelijk iets menselijk: ik ga uitstellen en ondertussen andere dingen doen. Zo verdoe ik dus juist veel tijd, word ik ook nog behoorlijk chagrijnig en kom ik in een neerwaartse spiraal. Heb jij dat ook? Begin dan eens met de leukste klusjes. Je gaat als een speer, creëert vertrouwen, je bent zo over de helft en hebt aan het eind van de dag zoveel energie dat je die rotklusjes moeiteloos ook nog even doet.

 

Tip 1: filmpje

 

En die belangrijke en urgente to do’s dan? Tuurlijk, als je huis afbrandt ga je eerst de brand blussen. Maar laat de rest van de dag eens op je af komen. Wellicht kom je tijdens een social talk op een geweldige oplossing voor een probleem waar je mee zit, kan een leuk telefoontje tussendoor je hele gemoed opvrolijken en heb je na een ochtend aanrommelen in de middag ineens je meest productieve uren ooit.

 

 

Sigrid blogt, spreekt, coacht en geeft trainingen. Over intuïtie, geluk en doen wat je leuk vindt. Lees meer op haar site. Wil je met je team een workshop tijdbesparen volgen? Stuur Sigrid gerust een mailtje.

Sigrid raadt ook to-do-lijstjes af. Weten waarom? Klik hier

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Goed nieuws
11 mei 2016

Denk jij al positief?

Brein Gezond Opvoeding
20 november 2016

Tips voor ouders met gamende kinderen

Doen Gezond Koken Voeding
31 mei 2016

Koken met aanbiedingen: rauwe loempia’s met knakworst, mango en bleekselderij

Brein Gezond
22 juli 2017

Hierom klinkt jouw stem anders dan je ‘m zelf hoort…

Gezond Voeding
18 juli 2018

Recept: bruschetta met gegrilde groenten

Bewegen Geven & ontvangen Gezond
30 augustus 2018

Wendy rent naar de maan en terug! Doe je mee?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!