Een sterk online dating-profiel? Zó doe je dat!

In augustus is het op dating-apps en sites topdrukte. Gedurende deze heuse datingpiek komen er bovengemiddeld veel bezoekers op je profiel terecht. Logischerwijze geldt dan ook: hoe appetijtelijker je profiel, des te meer kans op een leuke date. Om je liefdeskansen te vergroten, heeft datingsite Parship.nl een aantal nuttige tips voor een piekfijn online dating-profiel.

1. Wapen je met woorden

Taalgebruik is van belang. Zo zijn spelfouten voor veel singles een enorme afknapper, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse proeflees-bedrijf Grammarly. Twee grammaticafouten op een online dating-profiel verkleinen de kans op een leuk berichtje al met veertien procent. Het komt onintelligent over en het staat slordig. Grammaticaal correcte volzinnen zijn dus verleidelijk. Wie had dat gedacht? Let ook op je toon. Zeuren op je profiel over teleurstelling in de liefde trekt hoogstwaarschijnlijk niet de ware aan. Houd het luchtig!

2. Foto’s maken de match

Hoe je het wendt of keert: in de wereld van online daten word je vaak op je foto beoordeeld. Eerder onderzoek van Parship wees uit dat je vier keer meer berichten ontvangt wanneer je foto’s op je profiel hebt staan. De aantrekkelijkste foto’s zijn degene waar je een oprechte glimlach toont, blijkt uit onderzoek. Ook groepsfoto’s doen het goed. Laten zien dat je een actief sociaal leven hebt, vergroot je kansen op een date. Let wel op de balans tussen de verschillende foto’s – te veel groepsfoto’s kunnen onpersoonlijk overkomen en te veel selfies egocentrisch.

daten

3. Leuker kunnen we het niet maken, wél makkelijker

Daten is lastig, dus waarom zou je het voor jezelf en je mogelijke matchesniet een beetje makkelijker maken om online het ijs te breken? Een slimme zet is om een conversation starterin je profieltekst te zetten. Denk hierbij aan een leuke vraag, zoals: “wat is jouw ultieme guilty pleasure-nummer?”. Ook een foto van jezelf op een bijzondere plek of tijdens een toffe activiteit kan inspiratie voor gesprekstof bieden. Plus, het toont karakter!

Deel artikel

Ook interessant

Stress
29 november 2016

Volg online de WENDY workshop Minder stress

Bewegen Gezond Wendy's Elftal
9 mei 2018

Esmeralda uit Wendy’s elftal: ‘Sinds ik sport met DISQ heb ik geen last meer van migraine’

Gezond Stress
17 november 2017

Met deze tips ervaar je minder stress

Gezond Voeding
17 januari 2019

Recept van Donna Hay: gekruide vanillekoekjes

Body & Mind Brein Gezond
16 oktober 2016

7 snelle tips om direct gelukkiger te worden

Brein Gezond
18 november 2016

Opgeven zonder je schuldig te voelen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!