Eindelijk hoop voor kinderen in Nederland met hersenstamkanker

Er is eindelijk hoop voor kinderen in Nederland met hersenstamkanker. Er bestaat nu namelijk een speciale robot die deze tot nu toe onbehandelbare ziekte, misschien kan aanpakken. Yes, dit wonderapparaat komt naar Nederland! Dit kan vooral dankzij de inzamelingsactie van nagellakheld Tijn.

Lak door Tijn

Onze Wendy zat gisteravond als ambassadeur van stichting Semmy achter de desk van RTL Latenight met wel heel goed nieuws. Vorig jaar heeft de zesjarige Tijn van Kolsteren met zijn eigen nagellaklijn: ‘Lak door Tijn’, enorm veel geld ingezameld. Dit werd opgehaald voor de aanschaf voor de robot. Helaas kwam voor Tijn dit apparaat te laat, hij overleed vorig jaar juli aan terminale hersenstamkanker. Een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld.

Bekijk hier het item van Wendy bij RTL Late Night

Waarom de robot zo belangrijk is

Hersenstamkanker was tot nu toe niet te behandelen. Dit komt doordat de hersenstam diep verborgen zit tussen de hersenen en het ruggenmerg. Dit is één van de best beschermde stukjes in ons lichaam. Dat moet ook wel, want de hersenstam bestuurt al je vitale functies zoals: je hartslag, ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering en bloedsdruk. Maar omdat hij zo goed beschermd is, kunnen de artsen hier niet bij. Maar met de speciale robot kan dat wel. Die kan namelijk tijdens een operatie kleine gaatjes in de schedel boren. Net zo diep als de hersenstam. Zo kan een tumor in de hersenstam bereikt worden met medicijnen die de tumor kunnen bestrijden.

Ben jij ook geraakt door dit verhaal? Je kan hier doneren voor stichting Semmy.

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle Mode & Beauty
8 september 2016

Aardbei in je haar? Doen!

Brein Gezond
30 juli 2017

Marika heeft de ziekte van Lyme: ‘Ik kan niet in the spur of the moment leven’

Gezond Stress
30 mei 2017

Dol zijn op je werk geen garantie voor uitblijven burn out

Gezond Voeding
17 december 2018

Koken met Estée: mokkamousse met ammaretti koekjes en hopjes-karamel

Gezond Voeding
4 augustus 2017

8 tips om minder vaak te snacken uit verveling

Achter de schermen Bewegen Gezond Lifestyle Wendy
2 juni 2017

Bikram Yoga met Wendy

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!