Op zoek naar een verantwoorde cake? Probeer dit bananenbrood eens

Het is Bananendag! Daarom delen wij met jou de lekkerste broodvervanger: bananenbrood. Je kunt er eindeloos mee variëren, waardoor je nooit precies hetzelfde bananenbrood hoeft te bakken.  Heel makkelijk om zelf te bakken en alleen al de geur is onweerstaanbaar. Wij delen dit heerlijke recept van Luukskitchen met jou. 

Over Luuk

Luuk van Merwijk (28) heeft een grote passie voor koken en bakken. Al geruime tijd deelt hij zijn creativiteit op Instagram. Luuk: ‘Ik vind het erg belangrijk om gezond, puur en eerlijk te eten. Ik probeer waar mogelijk veel te bereiden met biologische producten.’ Luuk is een groot voorstander om suikervrij te eten, met name probeert hij geraffineerde suikers te mijden. Luuk: ‘Snoep ik dan nooit? Jawel, tuurlijk! Maar ik vind altijd een uitdaging om op zoek te gaan naar alternatieven. Wie zou er nou bijvoorbeeld geen cake als ontbijt willen? Hoe leuk is het als dit dan op een verantwoorde manier kan!’ Luuk is een echte inspiratiebron om lekker en vooral te genieten van al het lekkers dat voor handen ligt.

View this post on Instagram

LUUKSKITCHEN💫 In het kader van ‘meer diepgang en meer persoonlijke verhalen’ heb ik besloten om een nieuwe rubriek te introduceren op mijn site: ‘persoonlijke verhalen’ 🙏🏻 De aftrap hiervan is er een die er eigenlijk voor gezorgd heeft dat ik ben gestart met Luukskitchen! Ik wil hiermee ook laten zien dat Social Media niet alleen maar draait om de mooie en positieve kanten van het leven, maar dat er soms ook mindere tijden kunnen zijn. Niks food gerelateerd deze keer, maar een puur en eerlijk verhaal recht uit m’n hart! Ik hoop dat jij dit net zo weet te waarderen aan een blogger als ik😘 #linkinbio – – – – #foodblogger #luukskitchen #personal #stories #storie #nijmegen #blogger #influencer #beyourself #column #writer #burnout #burnouts #photography #photooftheday #photoshoot #instadaily #blog #bloggers #share #mylife

A post shared by Luukskitchen (@luukskitchen) on

Dit heb je nodig:

  • Mengkom
  • Cakevorm van 30 centimeter
  • Vork

Ingrediënten voor ongeveer 12 plakken bananenbrood:

  • Havermeel – 200 gram
  • Bakpoeder – 2 theelepels
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Suikervrije appelmoes – 60 milliliter
  • Bananen – 4 stuks
  • Vanillepoeder – 1 theelepel
  • Een halve limoen
  • Biologische eieren – 3 stuks
  • Zeezout – halve theelepel
  • Kokosvet – 1 eetlepel

bananenbrood

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het havermeel, het bakpoeder, het limoensap, de kaneel, de suikervrije appelmoes, het vanillepoeder, de biologische eieren en het Keltisch zeezout allemaal in een mengkom. Vervolgens prak je drie bananen met een vork. Deze doe je ook in de mengkom. Houd één banaan apart, deze gebruik je later voor de garnering van het bananenbrood. Deze banaan snijd je in de lengte doormidden. Vet het bakblik in met kokosvet. Je kunt hier het beste een kwastje voor gebruiken.

Bakken maar

Bak nu het bananenbrood zo’n 45 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven. Als het bananenbrood uit de oven is, snijd dan de overige banaan in plakjes. Deze leg je vervolgens op het bananenbrood, ter decoratie.

Variaties?

Op dit bananenbrood zijn natuurlijk ook verschillende variaties. Je kunt van alles door het beslag heen doen, denk bijvoorbeeld aan speculaaskruiden of Inca bessen. Als toevoeging aan je ontbijtje kun je een beetje kwark bij het bananenbrood doen of wat vers fruit. Drink er lekker een kopje thee bij en je hebt een heerlijk ontbijt!

Deel artikel

Ook interessant

Lifestyle Stress Vrijheid & balans
17 februari 2019

3 tips voor meer geduld!

Bewegen DISQ Challenge
25 april 2018

Gabrielle uit Wendy’s elftal vertelt over haar 21 dagen challenge met DISQ

Bewegen Gezond
19 juli 2017

Last van de hitte? Ga sporten!

Brein Gezond Stress
24 februari 2019

Heb jij vaak last van hoofdpijn of migraine? Hypnose biedt de oplossing!

Gezond
12 mei 2017

9x houd hier rekening mee na 9 uur ‘s avonds

Bewegen
6 mei 2017

5x yoga-oefeningen voor betere seks

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!