Energetisch genezen: oefening tegen stress

energetisch genezenHet is tijd voor oefening twee van energetisch genezen. Dit keer doe je het samen met iemand anders. Succes!

De stresspunten van iemand anders vasthouden

Je kunt deze punten bij jezelf vasthouden, maar ook een vriend of vriendin vragen het te doen, zodat jij je helemaal kunt overgeven aan de ervaring en kunt voelen dat je zorgen wegsmelten.

Wat het doet

  • Helpt als je van streek bent of gedeprimeerd bent
  • Maakt stress vrij
  • Helpt je om helderder te denken

energetische oefening

Hoe het werkt en voer uit

Als je in de stress zit, trekt je bloed uit je voorste hersendelen weg naar je romp en ledematen, ter ondersteuning van de vecht-of-vluchtreactie. Met minder bloed in je voorste hersendelen is het moeilijker om helder te denken of goed met stress om te gaan. Als je de neurovasculaire punten vasthoudt, trekt de elektromagnetische energie in je vingers het bloed terug naar je voorste hersendelen. Zo word jij boven je stress uitgetild. Ga prettig zitten en vraag je partner om zijn of haar ene handpalm op je voorhoofd te leggen en de andere tegen je achterhoofd. Haal langzaam en diep adem, in door je neus en uit door je mond. Je partner kan je stresspunten drie tot vier minuten vasthouden.

Alternatief: Vraag je partner om de vingertoppen op je voorhoofd te plaatsen, vlak boven je ogen, en de handen rondom je slapen te leggen.

Bron tekst en beeld: Het energieboekje – Donna Eden & Dondi Dahlin

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!