Er gaat niks boven een vers kopje thee

Ben je een groot fan van een kopje thee? Dan hebben we goed nieuws: thee is goed voor het wel en wee!

 

shutterstock_282032753

 

En het fijne is, je mag er gerust meer dan één drinken. Dagelijks een paar koppen thee is namelijk erg goed voor je botten. En nog fijner: het geldt vooral voor vrouwen. Dit zegt een onderzoek van de Brock Universiteit uit Canada.

 

Botdichtheid

Hoe het zit? Thee bestaat uit flavonoïden. Deze vergroten de botdichtheid, waardoor je minder last krijgt van broze botten. Daarnaast worden je botten sterker want de kans op botbreuken wordt ook minder.

 

Vrouwen

Dit is vooral bij vrouwen onderzocht. De botdichtheid van vrouwen is na een kopje thee 5 procent hoger dan bij vrouwen die geen thee drinken. En het werkt al na slechts één kopje. En hoe meer hoe beter. Alleen vanaf een vijfde kopje thee maakt het geen verschil meer voor je botten.

 

Witte tanden

Daarnaast heeft het drinken van thee nog een leuk bijeffect. Al is de voorwaarde wel dat je een scheutje melk in je thee doet. Melk en thee samen zijn natuurlijk extra goed voor de botten. Maar de Universiteit van Alberta heeft bewezen dat je van een scheutje melk in de thee ook nog eens witte tanden krijgt! Een echte win-winsituatie, dus.

 

 

Lees hier hoe je gebruikte theezakjes kan recyclen! 

 

Bron: Independent / Goedgevoel
Beeld: Shutterstock

 

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!