Esmeralda uit Wendy’s elftal: ‘Sinds ik sport met DISQ heb ik geen last meer van migraine’

Op 17 maart was de gezamenlijke kick off training van Wendy’s Elftal en inmiddels zijn ze al ruim anderhalve maand hard in training. Hoe gaat het nu met ze? De komende maanden volgen wij de leden van Wendy’s elftal tot en met hun uiteindelijke doel: het behalen van de 10 km loop tijdens de Bridge to Bridge loop op 9 september in Arnhem. Deze week spraken wij met Esmeralda die heel graag wilt afvallen. Volgend jaar is zij namelijk 12,5 jaar getrouwd en ze hoopt dan weer in haar trouwjurk te passen. 

Oproep Wendy’s elftal

Toen ik de oproep zag voor Wendy’s elftal wist ik meteen dat ik me hier voor op wilde geven. Het lukte me niet meer om mezelf te motiveren om te gaan sporten en had een stok achter de deur nodig. De afgelopen jaren heb ik al verschillende diëten geprobeerd, ik ben echt een jojo. Zo ben ik vaak genoeg 15 kilo afgevallen, maar zat het er ook binnen ‘no-time’ weer aan. Ik ben gastouder dus heb het druk met mijn werk, met mijn eigen kinderen en heb geen zin om ‘s avonds nog naar de sportschool te gaan. Ik ben ontzettend blij met het elftal en de personal trainers die achter me staan. Dit geeft me de structuur die ik nodig heb.’

Esmeralda aan het sporten bij huisje op vakantie in denemarken2

Aan het sporten bij huisje op vakantie in Denemarken

Bankhangen

Esmeralda doet bijna iedere dag haar 10 minuten workout: ”De trainingen met DISQ bevallen me erg goed. Ik ben a-sportief, en zit eigenlijk liever op de bank, haha! Maar ik moet zeggen dat ik het prima te doen vind, die 10-minuten workouts. Het gaat me goed af en sinds kort loop ik ook twee keer in de week hard. Dit gaat nog niet zo soepel, maar ik ben het aan het opbouwen. Ik zit nu op het schema van 5 x 3 minuten hardlopen en tussendoor 2 minuten stevig doorwandelen en ga dit omhoog brengen naar 4 minuten achter elkaar hardlopen. Op de dagen dat ik heb hardgelopen sla ik de 10 minuten workouts over, omdat ik daar dan echt te moe voor ben. De dag erna doe ik er dan twee, dat dan weer wel!

DISQ-en tussen de legoblokjes

Tussen de legoblokjes in de woonkamer

Loslaten

Als Esmeralda ergens voor gaat, gaat ze altijd voor de volle 100%. ‘Daarom vind ik de 80/20 regel zo lastig. Ik doe liever iets 100% goed zodat ik me niet hoef af te vragen of ik het toch beter niet had kunnen eten. Zo nam ik deze week bij de barbecue vlees en stokbrood waarvan ik weet dat het eigenlijk niet heel goed voor me is. Dit blijft dan in mijn hoofd spoken, terwijl het af en toe echt wel mag. Ik moet leren loslaten en mezelf toestaan dat ik best mag genieten op zo’n moment.

Esmeralda t-shirt

That’s me!

Meevaller

‘Wat me reuze meevalt zijn de workouts. Het feit dat ik het elke dag wil doen, zegt mij genoeg. Er is nog geen dag geweest dat ik geen zin had!’

Groenten

‘Bij de start van mijn trainingen heb ik erg veel aan het voedingsschema gehad. Toen vond ik het fijn om deze dagmenu’s aan te houden. Nu we bijna twee maanden verder zijn, raak ik een beetje uitgekeken op de recepten. Behalve op de wrap met rosbief, de wrap met omelet en cheddarkaas en de smoothie met aardbei, banaan, honing en jus d’orange. Die blijf ik heerlijk vinden! Sinds ik meer met mijn voeding bezig ben, eet ik meer groenten. Vroeger nam ik evenveel groenten als aardappelen, maar tegenwoordig probeer ik 200 gram groenten te eten en een handjevol aardappelen.’

Ontbijt Esmeralda

Geitenyoghurt met appel, rozijnen en kaneel

Workouts thuis

Esmeralda is gastouder en heeft geen moeite om haar dagelijkse workouts te doen. Bijvoorbeeld als de kinderen liggen te slapen of ik zet ze even voor de televisie met een koekje en wat te drinken. Op drukke dagen zet ik de wekker vroeger om toch een workout te kunnen doen.

Eetdagboek

‘Als ik kijk naar de resultaten tot nu toe, baal ik toch wel een beetje. Ik weet dat het even duurt voordat je vet verbrandt, maar ik had na 7/8 weken toch echt iets meer verwacht. Ik ben nu 3 kilo kwijt, maar als je de anderen uit het elftal hoort, die zijn zoveel meer kwijt. Dan baal ik echt. Ik weet dat je niet naar de kilo’s moet kijken, maar stiekem doe je dat toch. Met mijn personal trainer Jelle heb ik nu afgesproken dat ik een eetdagboek ga bijhouden. Misschien eet ik toch niet de goede producten. Ik eet nu bijv. kwark, maar misschien is kwark niet goed voor mijn lichaam. Met dit eetdagboek proberen we hier achter te komen en zo nodig mijn voeding aan te passen.

Pushups bij entree legoland

Zoveel lol gehad! DISQ-en bij de entree van Legoland

Fitter

Wendy’s elftal is zo’n toffe ervaring om mee te maken. Ik voel me echt fitter, dat merkte ik al na twee weken. En ik heb geen last meer van migraine! Dit is eigenlijk al meer dan waar ik op gehoopt had. Dat ik geen migraine meer heb, is zoveel belangrijk dan die kilo’s. Echt waar! Soms voel ik nog wel een lichte hoofdpijn, maar dan doe ik toch mijn workout en merk ik dat de hoofdpijn weggaat.

Vriendschap

Het contact met de anderen van het Elftal is echt zo leuk en doet me heel erg veel. De filmpjes van anderen stimuleren me enorm, zeker als het net even wat minder bij mij gaat. Met Hedwig heb ik een bijzonder vriendschap opgebouwd. Dat is voor mij echt een bonus!

Esmeralda

‘Ik ben zo blij en dankbaar dat ik in Wendy’s elftal zit’

Lees ook: Dana uit Wendy’s elftal: ‘Krachttraining vond ik altijd lastig, maar nu met de DISQ niet meer!’

Wil jij ook fit de zomer in?

Wil jij net als Emeralda trainen met DISQ en je fitter, gezonder en gelukkiger voelen? Meld je dan aan voor WENDY’s DISQ Club. Met een WENDY’s DISQ Club Abonnement helpen de personal trainers jou om binnen een half jaar fitter en gezonder te worden. Klik hier voor het aanvragen van jouw kortingsvoucher met 25% korting.

Blok WENDY's Club

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!