Floatfit: de nieuwste manier om fit te worden

Trek je badpak maar aan: we gaan work-outen in het zwembad! Dit is namelijk de nieuwste manier om fit te worden  – of te blijven, natuurlijk.

Elk jaar ontstaan er in de sportschool nieuwe varianten op fitness, yoga of een ‘gewone’ work-out. Deze nieuwste work-out kun je alleen niet in de sportschool of thuis doen; hiervoor ga je naar het zwembad.

Drijven

Floatfit heet het, en je doet het op een speciaal ervoor gemaakte yogamat die drijft op het water. Hierop doe je je yoga-oefeningen of een stevige bootcamp. De mat is heel stevig:  je kunt erop staan of springen, maar ook squats en rekoefeningen kun je erop doen. En wat het dan zo bijzonder maakt? Eenmaal op de yogamat moet je continu je evenwicht houden – anders val je het water in. Dus als je je oefeningen doet, train je meteen ook andere spieren in je hele lichaam. Een half uurtje floatfit is al genoeg om aardig moe te worden.

Waar?

Helaas is floatfit nog niet in heel Nederland te doen. Vraag er daarom naar bij het zwembad bij jou in de buurt. Want hoe meer vraag ernaar is, des te eerder instructeurs worden uitgenodigd om ook in jouw zwembad les te komen geven!

floatfot 1

PS

Nog een groot voordeel? Nu je toch in het zwembad bent, kun je nog lekker zwemmen na je work-out. Want ook dat is supergoed voor je lijf. Na een kwartiertje zwemmen, ontspannen je spieren zich. En ook je uithoudingsvermogen gaat er door zwemmen op vooruit.

 

Beeld: Aqua Physical

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Brein Gezond Stress
3 januari 2018

10 voordelen van Yin yoga

Voeding
9 november 2017

Miljuschka’s recept voor Perzisch perzikijs

Gezond
3 juni 2018

5 voordelen van een goede nachtrust!

Bewegen Body & Mind Gezond
28 september 2016

Waarom is goede sportkleding belangrijk?

Gezond Koken Voeding
7 maart 2018

Healthy meatballs volgens DISQ

Gezond Lifestyle Stress Winactie
2 mei 2018

WIN: 6x luxe verwenset Therme Cleopatra’s Secrets

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!