5x een gezonde lunchtrommel voor de kinderen

Nu de scholen weer zijn begonnen en onze kinderen weer naar school gaan, staan we opnieuw voor dat grote dilemma: wat geven we onze kinderen mee voor tijdens de lunch? Je wilt dat je kind gezond eet, maar wilt geen saaie lunch meegeven. Wendy Online deelt 5 handige tips om een gezonde en leuke lunchtrommel voor kinderen te maken.shutterstock_293985629

1. Is brood echt nodig?

Natuurlijk, het is makkelijk. Boterhammen zijn zo gesmeerd, passen precies in de broodtrommel en zijn een prima lunch. Erg spannend is het alleen niet. En voor een gezonde leefstijl is een gevarieerd voedingspatroon erg belangrijk. Ook voor kinderen. Maak dus ook eens wraps, beleg wat rijstwafels of kies voor yoghurt met fruit. Je kunt ook kiezen voor ander broodbeleg, dit kan al veel verschil maken.

2. Rauwkost doet het altijd goed

Ben jij bang dat je kind niet genoeg groente binnen krijgt? Doe dan eens wat worteltjes, schijfjes komkommer of kleine tomaatjes in de lunchtrommel van je kind. Weer eens wat anders dan normaal, extra gezond en ook nog eens hartstikke lekker als tussendoortje. Waarschijnlijk vind je kind het alleen maar leuk om eens wat nieuws mee naar school te krijgen.

3. Verras je kind

Over een gevarieerd voedingspatroon gesproken… Verras je kind eens met bijzonde tussendoortjes. Een zakje gemengde (ongezouten) noten, die havermoutkoekjes die jullie samen gebakken hebben, gedroogd fruit of een gezonde energiereep maken de lunch van je kinderen een stuk leuker en gevarieerder.

4. Ga voor salade

Een ander goed alternatief voor brood? Een salade. Misschien vind je het zelf ook wel fijn om eens met salade te lunchen of dit eens mee naar je werk te nemen. Maak dan de avond van te voren een goed gevulde maaltijdsalade en geef ook je kind(eren) hier een bakje van mee. Gegarandeerd succes!

5. Wees creatief

Een gezonde lunchtrommel samenstellen hoeft niet moeilijk te zijn. Het is bijvoorbeeld ook ontzettend leuk om eens samen met je kind(eren) te brainstormen over de lunch. Leg ze uit wat er gebeurt als ze ongezond eten, stel alternatieven voor en ga samen op zoek naar een lunch waar iedereen blij van wordt!

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!