Glutenvrije festivals & marktjes

Of je nu een glutenintolerantie hebt, of je gewoon beter voelt zonder gluten: glutenvrij eten scoren op een festival kan lastig zijn. Daarom zetten we een paar glutenvrije festivaltips op een rij.

 

shutterstock_286114745

Een broodje zalm, een paar bitterballen, gemarineerde kippenpootjes, frietjes (uit olie dat ‘besmet’is): als je geen gluten mag, kun je dit allemaal niet vanzelfsprekend eten. Zeker op een festival is de keuze vaak beperkt. Maar mensen die glutenvrij eten, hebben deze zomer steeds meer keus: van een heus glutenvrij festival tot heerlijke koopjesmarktjes.

 

Glutenvrije festivalagenda

zondag 22 mei 2016: glutenvrije workshop

 in Amsterdam (aanmelden verplicht).

zaterdag 28 mei 2016/25 juni/, 27 augustus/24 september 2016: verkoopzaterdag bij LePoole in Twello (Gelderland).

zondag 29 mei 2016Frank & Vrij festival in Amsterdam.

woensdag 1 juni 2016: Mama’s café in de Glutenvrije Winkel in Amsterdam.

dinsdag 7  juni 2016: glutenvrije bakworkshop in Amsterdam samen met Fiona’s Baking Avenue.

vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016: Oui! Sans Gluten staat op Pinkpop in Landgraaf.

zondag 26 juni 2016: high tea in de Glutenvrije winkel in Amsterdam – samen met bakkerij Met Zonder (gespecialiseerd in gluten- en lactosevrij).

zaterdag 2 juli 2016: glutenvrij merk Consenza bestaat 10 jaar. Ga naar de proeverij in Zeewolde.

diverse festivals: de foodtruck van De Laurier staat op diverse festivals deze zomer, zoals: Smaakmarkt in Nijmegen, Mandala in Wanrooij, Surfana in Bloemendaal, Best Kept Secret in Hilvarenbeek, Countryfair in Aalten, Concert at Sea in Brouwersdam, Foodfestival aan de Zaan in Amsterdam, Welcome to the village in Leeuwarden, Vierdaagse-feesten in Nijmegen, Wonderfeel in ‘s Graveland, Beachfoodfestival op Texel, Solar festival in Roermond, Lowlands in Biddinghuizen, Mysteryland in Haarlemmermeer, Into the Great Wide Open op Vlieland, Museummarkt in Amsterdam. Klik hier voor de Vrij Voedsel Zomer tour 2016.

diverse festivals: ook Fiona’s Baking Avenue staat op diverse festivals. Kijk voor meer info op hun Facebook-pagina .

diverse festivals: op de website van  Tante Tortilla kun je zien op welke festivals je glutenvrije maistortilla’s kunt eten.

shutterstock_302235704

 

Bron: Ikbenglutenvrij

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!