Dit fantastische goedje helpt bij afvallen én verlaagt de bloeddruk

Een product dat je helpt bij afvallen, een slechte adem tegen gaat en ook nog eens je bloeddruk kan verlagen? Dat willen we allemaal wel. En uit nieuwe onderzoeken blijkt dit al te bestaan, we hebben het over appelciderazijn. Wendy Online deelt 5 redenen waarom je dit goedje nu in huis moet halen.shutterstock_221898625

1. Appelciderazijn vermindert een opgeblazen gevoel

Iets teveel gegeten? Last van een opgeblazen gevoel? Azijn kan dit gevoel verminderen. Nu is het niet de bedoeling dat je een glas azijn leeg drinkt, maar het kan wel helpen om in het vervolg bijvoorbeeld wat appelciderazijn toe te voegen aan de dressing voor je salade. Niet alleen lekker, maar ook gezond.

2. Appelciderazijn zorgt er voor dat vitaminen en mineralen beter in je lichaam worden opgenomen

Wanneer je lichaam niet genoeg zuren aanmaakt, kan dit de opname van vitaminen zoals B6, calcium en ijzer tegengaan. Aangezien azijn een zuur is, helpt dit product bij de opname van vitaminen en mineralen in je lichaam.

3. Appelciderazijn neemt koolhydraten weg uit andere voedingsmiddelen

Het klopt: azijn kan helpen bij afvallen. Het is echter niet de bedoeling dat je nu naar de winkel rent en liters azijn inslaat. Het is prettig dat azijn wat van de koolhydraten wegneemt, maar reken niet op enorm gewichtsverlies. Houd je bij normale porties azijn in sladressings en laat je niet gek maken.

4. Appelciderazijn houdt je bloedsuikerspiegel in balans

Wanneer je voorafgaand aan een maaltijd bijvoorbeeld een kleine salade met appelciderazijn eet, zorgt dit er voor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Je krijgt hierdoor dus minder snel een ‘after-dinner-dip’. Normaal gesproken kun je behoorlijk moe worden na het eten van snelle suikers (bv. koolhydraten in pasta). Azijn zorgt ervoor dat dit proces wordt verminderd en de suiker minder snel in je bloed komt.

5. Appelciderazijn verlaagt je bloeddruk

Last but not least:

appelciderazijn kan er voor zorgen dat je bloeddruk lager wordt. Onderzoekers zijn er nog niet helemaal over uit hoe dit precies werkt, maar weten wel dat door de consumptie van azijn je bloeddruk met een paar punten kan dalen. Toch maar iets vaker wat azijn aan de sladressing toevoegen, dus. Gewoon, voor de zekerheid!

Bron: Cosmopolitan UK
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Brein Gezond
10 oktober 2016

Vroeg opstaan: zo maak je het een stuk fijner!

Gezond
17 oktober 2017

Breng rust en harmonie terug in de slaapkamer met deze Feng Shui tips

Gezond
13 maart 2017

Fit het voorjaar in met tips van Mark Tuitert

Doen Gezond Koken Voeding
22 juli 2016

Drink jezelf gezond: Citroentijm & meloen

Gezond
9 februari 2018

Tatum omarmt de kou

Gezond Opvoeding Relatie Vriendschap
5 november 2017

Willeke heeft MS en startte een crowdfundingsactie voor haar behandeling

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!