Haal dat nachtegaaltje in je naar boven

Ga je morgen weer met de auto naar het werk? En zing je dan stiekem heel hard mee, net als onder de douche? Laat je gerust helemaal gaan met je stem, want het is goed voor je!

 

shutterstock_363931406

 

Zingen heeft talloze voordelen. Zo verlicht het de pijn, vermindert het de stress en verhoogt het de productiviteit. En dat is nog niet alles!

 

Euforisch gevoel

Met zingen maak je het geluksstofje endorfine vrij. Dit zorgt voor een gelukkig en euforisch gevoel. Daarnaast maak je met zingen ook oxytocine vrij, een hormoon dat je stress en angst vermindert.

 

Zingyoga

Zingen is ook goed voor de ademhaling en de hartslag. Een studie van de Universiteit van Gotenbrug heeft bewezen dat je extra let je op ademhaling tijdens het zingen, én dat je spieren in het bovenlichaam worden gestimuleerd. Dit is allemaal ten goede van de gezondheid van je longen en bloedvaten. Het is dus een soort van yoga, maar dan zingyoga!

 

Geen stress

Ook maakt zingen cortisol aan. Cortiwatte? Het is in ieder geval erg goed voor je! Het zorgt ervoor dat je minder stress hebt en het versterkt je immuunsysteem.

 

Een langer leven

En het mooiste nieuws van allemaal: regelmatig zingen zorgt ervoor dat je langer leeft! Deze gelukzalige wijsheid komt van een onderzoek van de Universiteit van Harvard en Yale. Gezien alle voordelen die hiervoor zijn genoemd niet eens zo’n gekke gedachte. Het maakt je namelijk geestelijk en lichamelijk beter.

 

Luister hier naar de beste 90’s nummer om op te dansen (en mee te zingen)!

 

Bron: Elitedaily
Beeld: Shutterstock

 

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!