Hedwig uit Wendy’s Elftal: ‘Ik ben nu in totaal 13 kilo kwijt’

Op 17 maart was de gezamenlijke kick off training van Wendy’s Elftal en inmiddels zijn de leden al bijna drie maanden hard in training. Hoe gaat het nu met ze? De komende maanden volgen wij de leden van Wendy’s Elftal tot en met hun uiteindelijke doel: het behalen van de 10 km loop tijdens de Bridge to Bridge loop op 9 september in Arnhem. Deze week spraken wij met Hedwig en zij heeft als doel in oktober de halve marathon van Amsterdam te lopen. Ze vindt het spannend, maar ze gaat er vol voor. ‘Ik ben iemand die op karakter werkt. Als je het niet probeert, zul je het nooit weten.’

Hedwig liep al een tijd lang hard, maar daar kwam de klad in. Ze vond het tijd om hier verandering in te brengen dus meldde ze zich aan voor Wendy’s Elftal. ‘Omdat ik minder bewoog en wel lekker door at, kwam ik twaalf kilo aan. Daar baalde ik van. Ik ging steeds slechter in mijn vel zitten, ik voelde me steeds ongezonder worden. Via de foodapp lukte het om zeven kilo af te vallen. Maar dat was nog niet genoeg, dus vandaar mijn aanmelding.’

Blessure

De DISQ-trainingen gaan Hedwig goed af, alhoewel ze het de aflopen weken even rustiger aan moest doen. Sinds een paar weken heeft ze last van haar heup en knie en loopt ze bij een fysiotherapeut. ‘Op het moment zou ik wel weer 8 kilometer kunnen lopen, maar mijn fysio raadt me aan om maar 4 kilometer te doen. Ik ben het nu weer langzaam aan het opbouwen. Ik doe nu 1 DISQ-training per dag met aansluitend nog een hoepelsessie van 10 minuten, 5 minuten linksom en 5 minuten rechtsom. Daarnaast loop ik 3 keer in de week hard en doe ik sinds kort ook aan yoga.’

Hedwig aan het disquen in de tuin

Disquen in de tuin

Snaaien

Hedwig is blij dat ze langzaamaan haar oude trainingsschema weer kan oppakken. ‘Ik merkte dat ik doordat ik tijdelijk even minder kon sporten gefrustreerd raakte en sneller weer wat lekkers pakte. Gelukkig heb ik de knop om kunnen zetten en ga ik er weer vol tegenaan. Ik vind het superleuk, dus daar ligt het niet aan.’

Hedwigs hoepelsessie

Geen hongergevoel

Het voedingsplan van DISQ vindt Hedwig prima vol te houden . ‘In het begin leek me 1500 calorieën op een dag wat weinig, maar doordat je dit over 5 eetmomenten verdeeld, is het goed te doen. Ik gebruikte altijd al de foodapp, een calorieën- en voedingstracker, dus wist al goed wat ik binnenkreeg. Tussendoortjes at ik weinig dus die heb ik toegevoegd aan mijn eetpatroon. Doordat ieder eetmoment uit 300 calorieën bestaat, krijg ik gedurende de dag ook geen hongergevoel.’

Hedwigs huisdieren

Ook Hedwigs dierenvrienden doen mee!

Resultaat

Hedwig is sinds januari 13 kilo kwijt. ‘Ik was al 7,5 kilo kwijt toen ik met de DISQ-trainingen startte, maar ik ben sindsdien nog meer afgevallen. In totaal ben ik 31 cm kwijt! Ik voel me fitter en gezonder. Het contact met de andere elftalleden is goed en er is veel motivatie in de app-groep. Je wilt niet onderdoen voor de rest, dus als je ziet dat de anderen hebben getraind, terwijl jij er nog tegenaan zit te hikken, ga je toch maar snel aan de bak!’

Hedwig in januari en nu

Hedwig nu en afgelopen januari – 13 kilo lichter!

Lees ook: Claudia uit Wendy’s Elftal: ‘Ik ben heel bewust met eten en sporten bezig’

Wil jij ook fit de zomer in?

Wil jij net als Hedwig trainen met DISQ en je fitter, gezonder en gelukkiger voelen? Meld je dan aan voor WENDY’s DISQ Club. Met een WENDY’s DISQ Club Abonnement helpen de personal trainers jou om binnen een half jaar fitter en gezonder te worden. Klik hier voor het aanvragen van jouw kortingsvoucher met 25% korting.

Blok WENDY's Club

Deel artikel

Ook interessant

Voeding
3 april 2018

Chicken breast

Stress
7 mei 2018

Ook van falen leert je kind

Body & Mind Gezond Healthy
23 juni 2019

Week 8 van WENDY’s DISQ Club challenge: ‘Ik voel me fit en energiek’

Bewegen
20 maart 2017

Mark Tuitert: ‘Zo kom je van je spierpijn af’

Food Gezond Happy Healthy
26 mei 2019

Een gezonde wafel als ontbijt: een feestje in de ochtend

Lifestyle Stress Vrijheid & balans
17 februari 2019

3 tips voor meer geduld!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!