Heerlijk en voedzaam recept: Bloemkoolstamppot met paprika & falafel

Op zoek naar een gezonde en smakelijke twist op een klassieker? Deze bloemkoolstamppot met paprika en falafel is de perfecte maaltijd voor een gezellige zaterdagavond. Bloemkoolstamppot, een geliefd gerecht in veel Nederlandse keukens, krijgt een frisse en verrassende upgrade met de toevoeging van gekleurde paprika’s en knapperige falafel. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke balans tussen romige stamppot en crunchy, kruidige falafelballetjes. Ideaal voor een voedzame en vullende maaltijd die het hele gezin zal bekoren. Zet de keuken aan het werk en geniet van dit smaakvolle recept dat een feest voor je smaakpapillen belooft te worden!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 eetlepel hummus (20 g)
  • 5 falafel balletjes

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de paprika in reepjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
  2. Doe de aardappel en bloemkool samen in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 15-17 minuten gaar.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de paprika op laag vuur zacht in zo’n 6 minuten. Haal dit uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Bak de falafel hierin goudbruin in 3 minuten.
  5. Giet de aardappels met bloemkool af. Stamp dit met een pureestamper tot een grove puree.
  6. Roer de hummus samen met de paprika door de stamppot heen en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de stamppot op een bord en leg de falafel erbij.