Het resultaat van elke dag yoga

Eens in de zoveel tijd roepen we ambitieus dat we vanaf nu echt meer gaan bewegen, vaker hardlopen of meer aan yoga doen. Het lijkt soms zo makkelijk, maar in de praktijk valt het best tegen. Toch is er een simpele truc om van het voornemen een gewoonte te maken. 

een maand lang elke dag yoga

Elke minuut is er een

Het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie is om vijf dagen in de week, 30 minuten per dag te bewegen. Maar werken, huishouden, kinderen of een sociaal leven gooien vaak roet in het eten. Maar elke minuut bewegen is weer een minuut minder op de bank.

Een dag vergeten, een dag gemist

Een verandering kan een gewoonte worden als je het elke dag voor 30 dagen lang volhoudt. Probeer dus eens elke ochtend yoga te doen. Na 30 dagen raak je zo aan het idee gewend dat je het zal gaan missen als je ermee zou stoppen.

Ingenieur bij Google, Matt Cutts, legt in onderstaande video uit hoe zo’n 30 dagen project werkt en geeft voorbeelden over zijn projecten en de effecten op zijn leven.

Elke dag, 15 minuten

Amerikaanse schrijfster Grete DeAngelo besloot op een dag om een maand lang elke dag yoga te beoefenen. Ze was geen yoga professional, sportte wekelijks, maar de nieuwsgierigheid naar de effecten won het van haar ervaring met yoga. Ze besloot elke dag 15 minuten tijd te maken voor wat yoga oefeningen.

Het resultaat

Na een paar dagen begon ze zich fysiek beter te voelen, maar vooral mentaal had deze uitdaging veel effecten op haar.

  • Een maand lang yoga, werd een gewoonte voor Grete, waardoor ze leerde dat een 30 dagen project echt werkt. Het inspireert om het vaker toe te passen; zoals met schrijven, voorlezen aan haar kinderen en de vaat doen voor het slapengaan. Het gaf haar vertrouwen dat ze kleine veranderingen in haar routine kan brengen.
  • De eenvoud van haar project hield Grete met beide benen op de grond. Eerder waren er grootse plannen om het kwartiertje yoga uit te bouwen tot een uur per dag en om meer gevorderde lessen te volgen, maar de grote verwachtingen hielden de nieuwe gewoonte tegen. Door simpelweg te doen en niet teveel van jezelf te verwachten, zul je eerder een verandering opmerken.
  • Langzaam kwam er regelmaat in haar leven door de yoga. Natuurlijk had ze soms geen zin, was ze moe of had ze al een drukke dag maar dan deed ze de makkelijkste oefeningen, was er ‘s nachts wel tijd voor yoga of liet ze iets anders zitten om toch een kwartiertje yoga te beoefenen.

Een maand lang yoga heeft het leven van Grete DeAngelo veranderd, nu is het gewoon iets dat ze afstreept op haar to-do lijst. Maar dan wel iets waar ze zich significant beter door gaat voelen.

Grete DeAngelo maakte gebruik van een app voor de iPad voor yoga genaamd Yoga Studio.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!