Het verhaal achter de tattoo van Toprak Yalçiner

Uit liefde, om een bijzondere periode af te sluiten, omdat je het mooi vindt: er zijn talloze redenen om een tatoeage te laten zetten. Wat vertelt een tattoo over de drager ervan? Dit keer: actrice Toprak Yalçiner, met haar vriendinnen Charlotte Tee, Kim Boerrigter en Georgia Barrett.

Toprak: ‘Ik moest heel erg lachen toen ik werd gevraagd voor een interview over mijn tatoeage, want ik heb één stip op mijn pols staan. Deze mini-stip heeft echter wel grote betekenis, want ik heb ’m laten zetten met mijn vriendinnen Charlotte, Kim en Georgia. Zij hebben allemaal meerdere tatoeages, terwijl ik er nooit eentje wilde. Maar toen kwamen ze op het idee om iets speciaals te laten zetten wat ons verbindt en dacht ik: fuck it, ik doe gewoon mee.

Betekenis

Die stip staat voor focus, voor een punt zetten achter dingen. We zijn allemaal best chaotisch, maar door die stip worden we eraan herinnerd dat we wél iets kunnen afmaken en dat we daarin niet alleen staan. Die verbintenis is er altijd, waar we ook zijn op de wereld. Zo is Charlotte een jaar in Australië geweest, létterlijk aan de andere kant van de wereld, maar toch was er die connectie. Eigenlijk horen er nog twee vriendinnen bij ons clubje, maar zij hebben ervoor gekozen om geen tatoeage te nemen.

Bijzondere vriendschap

Ik leerde deze meiden kennen via gezamenlijke vrienden. Toen ze in mijn leven kwamen, zaten we allemaal in dezelfde levensfase en dat heeft onze vriendschap getekend. Die is heel ongedwongen en vrij. We geven elkaar ruimte en kunnen elkaar ook loslaten, waardoor er nooit onderlinge jaloezie of ruzie is. Natuurlijk kan ik ze altijd bellen als ik me shit voel, maar in onze vriendschap staat fun voorop. Het liefst gaan we dan ook samen uit eten en borrels drinken. Een tijdje terug hebben we met z’n zessen spontaan een weekendje Antwerpen gedaan; ik heb nog nooit zo hard gelachen als toen.

Hoewel we veel samen doen, zien we elkaar ook los van elkaar. Ik vind bij iedereen weer iets anders: naar Charlotte ga ik toe als ik advies nodig heb, met Georgia kan ik heel erg lachen, Kim is echt het feestbeest. En ik? Ik ben de gekke. Of eigenlijk zijn we allemaal wel gek, want toen we besloten deze tattoo te nemen, hebben we gewoon een vriendin gebeld die zelf een tatoeageset heeft. We hoefden ieder alleen maar een tientje te betalen voor de naald.

De Spice Girls

Als vriendinnengroepje zijn we heel internationaal: Ik ben Turks, Charlotte is een kwart Chinees, Georgia is half Engels en Kim helemaal Nederlands. We zijn net de Spice Girls, allemaal andere types, maar toch is er een speciale connectie. Daarom hebben we ook die stip, om te laten zien dat het niet uitmaakt wie je bent of welke kleur je hebt, bij ons ben je altijd welkom en kun je helemaal jezelf zijn. Ik hoop natuurlijk dat we in elkaars leven blijven, maar verbonden zullen we sowieso altijd zijn, waar we ook gaan wonen.

De wereld op je pols

Tot op de dag van vandaag denken mensen, inclusief mijn oma, dat mijn tatoeage een moedervlek is. Ik maak altijd de grap: “Ik heb de hele wereld op mijn pols,” die heb ik van Phoebe uit Friends. Ze wilde een tattoo nemen met Rachel, maar durfde niet, dus zette ze een stip op haar schouder en zei: “Ik heb de wereld getatoeëerd, omdat dit is hoe mijn moeder me ziet vanuit de hemel.” En zo voel ik het eigenlijk ook: de tattoo is klein, maar voor mij is de betekenis groots.’

TOPRAK YALÇINER (1987)

werd bekend door de rol van Nuran in GTST. Ze was daarna o.a. te zien in de toneelvoorstelling Kapsalon en de film Rokjesdag. Ook speelt ze mee in de ziekenhuisserie CMC, waarvan het tweede seizoen vanaf 21 januari op RTL 4 te zien is. Recentelijk danste ze met soap-vriendin Stijn Fransen de sterren van de hemel in het tv-programma Dance Dance Dance, en wisten ze zelfs de finale te behalen.

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.

WENDY #17 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#17, die nu in de winkels ligt.

wendy 17

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!