Keuzestress? Met deze 5 tips ben je daar zo overheen!

shutterstock_223703929

Dag in dag uit staan wij voor allerlei (lastige) beslissingen. Want wat eten we vanavond? Gaan de kinderen met de fiets naar school of breng ik ze even? Kan ik dat leuke shirtje met korte mouwtjes wel aan? Wat lunch ik vandaag? Het houdt niet op… Maar hoe kun jij die keuzes makkelijker en sneller maken? Wij hebben 5 manieren voor je op een rij gezet.

1. Elimineer je keuzes

Veel vrouwen herkennen het gedoe van minutenlang voor een overvolle kledingkast staan. Wachtend op een wonder dat je jouw outfit voor die dag er zo uitpikt. Om te voorkomen dat je tevergeefs staat te staren naar al je kleding, kun je het beste je keuzes elimineren. Je kiest twee outfits voordat je gaat slapen. De volgende ochtend kies je de outfit waar jij je op dat moment het beste bij voelt.

2. Nieuwe structuur

Blaas nieuwe structuur in je leven, door je oude patronen te doorbreken. Lees ‘s ochtends niet meteen je e-mail of Twitterberichten, maar doe het belangrijkste als eerst. Dan heb je het maar gelijk gehad en kun je opnieuw keuzes gaan maken over wat je daarna wil gaan doen. Bekijk hier meer tips die je kunnen helpen om je dag goed te organiseren.

[werk] shutterstock_235895917

3. Parkeer het keuzeproces

Een halfuurtje langer in bed blijven liggen of eerder opstaan om nog wat te sporten? Die keuze is vaak héél makkelijk (en niet altijd verstandig). Voorkom spijt achteraf en zet alle keuzemogelijkheden aan de kant. Schrijf je in voor sportles bij jou in de buurt, plan een aantal lessen per week en je komt er nooit meer onder uit.

4. Stop de verleidingen

Een heerlijke bak ijs opeten, die nét iets te dure schoenen kopen of een heerlijk avondje lui bankhangen… We kunnen verleidingen soms niet weerstaan. Stop ze en voorkom zo dat je voor lastige keuzes komt te staan.

5. Denk niet na over eerdere keuzes

Ken je dat baalgevoel wanneer je achteraf bedenkt dat je een ‘verkeerde’ keuze hebt gemaakt? Probeer daar niet teveel in te blijven hangen. Op dat moment voelde het goed en heb jij de beslissing gemaakt met de kennis die je toen had. In een later stadium kan dat anders zijn, maar dat hoort bij het leven en zal iedereen overkomen. Leg het naast je neer en leer van je foute beslissingen voor een later moment. Zo maak je weer ruimte voor nieuwe kansen!

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Gezond
11 augustus 2016

7x gezonde gewoontes van over de hele wereld

Advies Body & Mind Gezond Lifestyle Voeding
6 november 2016

5 tips om weer gezond te eten na een 'ongezond' weekend

Bewegen Gezond
28 juni 2017

3 tips om het sporten vol te houden

Bewegen Gezond Goed nieuws
24 mei 2016

Nog een reden om te gaan sporten!

Body & Mind Brein Reizen
18 februari 2018

Blue Zones

Stress
9 oktober 2017

Relaxen maar! Ontspannen doe je zo

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!