7 manieren om een kleine woonkamer op te leuken

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een enorme woning vol ruimte voor al onze spullen. Een kleine ruimte lijkt dan vaak lastig in te richten, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Met deze 7 handige tips haal jij het meeste uit je woonkamer.

1. Licht = ruimte

Kies voor lichte kleuren op de muren en in je meubilair. Een lichte ruimte oogt namelijk groter dan een ruimte waarin veel drukke en donkere kleuren gebruikt zijn.

2. Multifunctionele meubelstukken

Elke centimeter telt. Kies daarom voor meubilair dat meerdere functies heeft. Denk hierbij aan een bedbank, een eettafel met uitschuifbaar blad of een poef waar je ook spullen in kunt opbergen.

3. Verticale strepen

Heb je een laag plafond? Overweeg dan een behang met verticale strepen. Hierdoor lijken je muren hoger en je ruimte ruimer.

4. Ronde vormen

Een vierkante kamer kan al snel saai worden. Met ronde items maak je alles net iets spannender. Denk hierbij aan een ronde tafel, een ronde lampenkap of bijvoorbeeld ronde kaarsen of waxinelichthouders.

5. Creëer een ‘opslagmuur’

Ga de hoogte in en bouw tegen de volledige lengte van je muur kasten. Hierin kun je van alles opbergen zonder dat de kast teveel ruimte in beslag neemt.

6. Kies voor zo min mogelijk losse meubels

Is je zithoek vrij klein? Kies dan voor een hoekbank. Veel zitplekken, maar niet zo druk als allerlei verschillende stoelen.

7. Televisie aan de muur

Een televisiemeubel is tegenwoordig echt niet meer nodig. Er zijn namelijk genoeg systemen waarmee je de televisie aan de muur kunt bevestigen. Ook dit scheelt een hoop ruimte in huis.

Bronnen: Stijlvolstyling, Roomed
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Gezond
19 november 2016

Elke dag bier goed voor je gezondheid?

Brein
22 februari 2017

Waarom schamen we ons en wat kunnen we eraan doen?

Brein Gezond Goed nieuws
18 mei 2016

Ben jij een intelligente piekeraar?

Achter de schermen Gezond Voeding Wendy
19 juni 2016

Receptje uit WENDY #7 – Focaccia met vijgen

Brein Gezond
5 juli 2017

Waarom je juist vaker zou moeten dagdromen

Advies Bewegen Body & Mind Gezond
9 mei 2016

De juiste muziek voor het juiste hardlooptempo!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!