fbpx

Koken met Estée: gestoofde rode kool

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: gestoofde rode kool!

https://youtu.be/j0Zy96Xn7J8

Ingrediënten:

  • Rode kool – een halve
  • Appel – 1 stuk
  • Kruidnagel – 4 stuks
  • Kaneelstokje – 1 stuk
  • Jeneverbes – 4 stuks
  • Suiker – 100 g
  • Laurierblad – 4 stuks
  • Vanille extract – 1 druppel
  • Rode wijn – 400 ml
  • Peper en zout

Bereiding:

Snijd de rode kool in zeer dunne ringen. Snijd de appel ook in kleine blokjes (je hoeft hem niet te schillen). Doe de rode kool samen met de appel in een pan. Voeg alle specerijen en kruiden toe. Voeg ook de suiker en rode wijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet de rode kool op het vuur en laat de kool voor circa een uur stoven. Roer af en toe. Laat het vocht langzaam verdampen. Als de kool eenmaal gaar is en het vocht zo goed als verdampt is moet de kool glanzen en donker van kleur zijn. Voeg eventueel nog een scheutje azijn toe.

Serveren:

Serveer de rode kool bij de hazenpeper samen met de aardappelpuree en de compote van kweepeer.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze kweepeer compote maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF