fbpx

Koken met Estée: rillettes van makreel met uien-augurk chutney

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: rillettes van makreel met uien-augurk chutney!

https://youtu.be/8tRijts0Kjw

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • Makreelfilets – 2 stuks
  • Kleine augurken – 4 stuks
  • Rode ui – 1 stuk
  • Suiker – 3 el
  • Frambozenazijn – 2 el
  • Peper en zout
  • Olijfolie – 2 el

Bereiding:

Verwijder het velletje en de middengraat van de makreel. Doe de makreel in een kom en meng met een vork de makreel door elkaar zodat hij helemaal uit elkaar valt en er een soort ‘rillettes’ ontstaan. (kleine stukjes vlees die je lekker kunt uitsmeren op een toastje) Verwarm een steelpannetje met de olijfolie. Pel en snipper de rode ui en snipper de augurk. Fruit de ui in de olie en voeg ook de suiker toe. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Voeg dan de augurk toe en de frambozenazijn en laat inkoken.

Serveren:

Doe de rillettes van makreel in een bakje en verdeel daar de chutney overheen.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze mokkamousse met ammaretti koekjes en hopjes-karamel maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF