Leef langer met groene vingers

Natuurlijk word je blij als je mooie bloemen in de tuin ziet bloeien. Maar wist je ook dat tuinieren zélf je gelukkiger maakt? Sterker nog: als je tuiniert, leef je zelfs langer.shutterstock_394698046

Prachtige rozen, een bloeiende hortensia of gekleurde viooltjes. Wie wordt daar nou niet blij van? En het mooie is, uit onderzoek blijkt nu dat als je ze zelf ‘voor mekaar getuinierd’ hebt, het een grote invloed heeft op je gezondheid. Een heel positieve invloed!

 

Minder depressief

Uit onderzoek van onder andere Harvard University blijkt dat vrouwen die in groene gebieden wonen, langer leven. De wetenschappers onderzochten acht jaar lang meer dan 100.000 vrouwen. Ook bewees het onderzoek dat mensen met een rijke tuin geestelijk en lichamelijk gezonder zijn. Sterker nog: het sterftecijfer van de mensen met de groenste tuinen was 12 procent lager! Ook de heftigheid van depressies werd bij de onderzoeksgroep minder ervaren. Hoe dat kan? Mensen die tuinieren bewegen meer dan gemiddeld, en komen geestelijk ook meer tot rust in de tuin.

 

Balkon

Dat lijkt ons een heel goede reden om nú nog lekker te gaan wieden. En heb je geen tuin? Bloemen en planten op je balkon geven je ook dat fijne buitengevoel. Of huur eens (samen met vriendinnen) een volkstuintje. Heerlijk! En er is er altijd wel eentje bij je in de buurt.

 

Beweging, zoals tuinieren, verkleint ook de kans op hart- en vaatziekten.

 

Bron: countryliving
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
10 januari 2017

Zo vind je de perfecte hardloopschoenen

Brein
23 februari 2017

Tips om de dag met een lach te beginnen

Gezond
23 november 2016

Brrrr: 6x de verrassende voordelen van koud weer

Gezond Mode & Beauty
6 augustus 2016

Dit is waarom je nú kokosolie in huis moet halen

Advies Bewegen Body & Mind Gezond
6 oktober 2016

Thuis sporten: 5 sporten die je thuis kunt doen

Voeding
14 februari 2017

Recept: kip met serranoham, tijm en tomaatjes uit de oven

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!