Lekker hardlopen in Amsterdam (met lantaarnpalen …)

Dat is bijzonder! Lantaarnpalen in Amsterdam (Oosterpark en op het Marineterrein) krijgen speciale apparaatjes die je helpen met hardlopen. Hoe dat werkt?shutterstock_163814075

Goed nieuws voor iedereen die hardloopt, of wil gaan hardlopen. De gemeente Amsterdam wil je helpen je sportieve prestaties te verbeteren. Dus komen er aan lantaarnpalen zogeheten beacons te hangen. Dit zijn zendertjes (via Bluetooth) die je kunt verbinden met een app op je smartphone. Zo kun je via lantaarnpalen dus bijhouden hoe hard en hoe goed (of iets minder goed) je loopt. Het project hoopt je daarmee meer te stimuleren te sporten.

 

Onderzoek

Waarom deze apparaten worden opgehangen? Het project heet Bewegen in Amsterdam met Beacons (BAMBEA) en is een onderzoeksproject van de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Het doel? Onderzoeken of dit soort technologie helpt om inwoners meer te laten bewegen in de openbare ruimte. Amsterdam is de eerste Nederlandse stad die deze beacons krijgt. Wij zijn benieuwd of het vervolg krijgt in andere steden. Tot die tijd: ren ze!

 

Nog meer tips als je wilt beginnen met hardlopen?

Bron: numrush.nl
Beeld : Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!