Mari geeft Leonie een make-over: ‘Dit is echt een dagje uit voor mezelf’

Beeld Kiki Reijners

Mari van de Ven geeft onze heldinnen uit de zorg een make-over in zijn eigen Haaratelier. Leonie is één van deze heldinnen, zij werkt als lerares op basisschool ’t Groeipunt in Vroomshoop. Ze is getrouwd en moeder van een zoontje van zes maanden. 

Over Leonie

Leonie: ‘Ik sta elke dag om zes uur op. Om half acht zet ik mijn zoontje af bij de opvang en ga ik direct door naar school. Ik vind het fijn om in de ochtend even tijd voor mezelf te hebben en rustig koffie te drinken. Tijd om uitgebreid mijn haar en make-up te doen heb ik simpelweg niet. Soms doe ik mijn haar snel met een krultang en doe ik wat make-up op, maar meestal komt het er niet van en draag ik alleen mascara. Het grappige is dat mijn leerlingen het altijd meteen zien als ik opgemaakt ben. Ik vind dat ik prachtig werk heb, maar het is soms best hectisch met een baby van zes maanden. Door de Wet passend onderwijs moeten wij zorg op maat bieden en dat valt niet altijd mee.

De werkdruk is hoog, maar ik heb gelukkig veel lieve collega’s en het is ook mooi om te zien hoe je kinderen vooruit kunt helpen.

Leonie over het resultaat

Deze make-over is echt een dagje uit voor mezelf. Ik ben heel blij met het resultaat. Mari heeft mijn haar in lagen geknipt en ik vind de kleur echt mooi. Het is precies geworden zoals ik had gehoopt.’

Mari over Leonie

‘Leonie is niet het type dat veel make-up draagt, daarom heb ik het heel naturel gehouden. Door aardetinten te gebruiken gaan haar ogen meer spreken. Haar haar had een fletse, blonde kleur; daar heb ik met een balayage meer spanning in aangebracht. Balayage is op dit moment dé manier om je haar te kleuren. Het is een techniek waarbij de kleur als het ware in je haar wordt geveegd, met als resultaat een mooie sunkissed kleur. Leonie heeft een vrij lang voorhoofd, daarom heb ik het haar asymmetrisch geknipt. En in lagen, omdat het dun is. Daardoor krijgt het meer volume. Door een krultang te gebruiken lijkt het haar nog dikker.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie hier ook de make-over van Marjan, Lidia en Josje.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!