Met deze 7 aanpassingen in je slaapkamer verbeter je jouw nachtrust

Je slaap verbeteren gebeurt op de plek waar het slapen van start gaat namelijk in de slaapkamer. Maar wat als jouw slaapkamer er juist voor zorgt dat je niet zoveel slaap kunt pakken als dat je daadwerkelijk nodig hebt? Om te voorkomen dat je straks weer ligt te draaien in je bed totdat je in slaap valt, is het een idee om je slaapkamer onder handen te nemen. Met deze 7 aanpassingen gaat dat zeker lukken!

1. Het gebruik van de juiste kleuren

Gebruik in de slaapkamer zachte kleuren zoals luchtige pasteltinten of koele blauwtinten. Dit zijn kleuren die je helpen beter te ontspannen. De kleur blauw heeft het meest kalmerende effect op je humeur en geest. Zo kom je gemakkelijker tot rust en val je sneller in slaap. Warme kleuren zoals bruin of beige doen het ook goed in de slaapkamer. Je kunt ook een mooie foto of een mooi schilderij in je slaapkamer hangen. Zorg dat je dit beeld direct ziet wanneer je uit bed stapt.

2. Het juiste licht

We maken ons er allemaal schuldig aan door het gebruik van mobieltjes en laptops; te fel licht. Dit te felle/blauwe licht zorgt ervoor dat je lichaam niet in een slaperige stand komt. Dit geldt ook voor de verlichting die je in je slaapkamer gebruikt. Zorg voor lampen met verschillende lichtstanden. Of schaf bijvoorbeeld een klein lampje aan voor op je nachtkastje.

3. Rust in je slaapkamer

Vaak heeft onze slaapkamer meerdere functies. Denk aan alle kleren en spullen die je laat rondslingeren.. Kan geen kwaad zou je denken maar een rommelige slaapkamer heeft effect op je nachtrust. Reinheid en orde is extreem belangrijk binnen de feng shui-cultuur. Zorg er dus voor dat je (slaap)kamer altijd schoon en opgeruimd is. In een rommelige kamer word je nu eenmaal minder lekker wakker dan in een opgeruimde kamer.

4. Verduisterende gordijnen

Melatonine, het hormoon dat ‘s avonds wordt aangemaakt zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Dan klinkt het heel logisch dat hoe donkerder je slaapkamer is, hoe beter je slaapt. Het is dan geen overbodige luxe om te investeren in kwalitatieve verduisterende gordijnen.

5. Beddengoed

Het juiste beddengoed doet wonderen als we het hebben over een goede nachtrust. Maak je je schuldig aan lakens die gemaakt zijn van poleyster of nylon? Dan kun je deze lakens beter vervangen omdat deze niet ademen en je lichaamswarmte vasthouden. Ga voor natuurlijke materialen. Kies voor luchtige en zachte stoffen zoals 100% biologisch katoen. Tip: was je beddengoed niet met wasverzachter. Dit is funest voor het doorademen van de stof.

6. Luchtkwaliteit

Is het te vochtig of te droog in je kamer? Dan heeft dit effect op je nachtrust. Ga gelijk aan de slag met het ventileren van je slaapkamer. Een mooi moment hiervoor is ‘s ochtends. Even je raam opzetten. Tegenwoordig hebben veel huizen ventilatiesystemen die de luchtvochtigheid regelen. Ideaal!

7. Temperatuur

Niet geheel onbelangrijk; de temperatuur in je slaapkamer! De ideale temperatuur voor dit kamertje is 17 graden. Zowel te warm als te koud is niet gunstig voor je nachtrust. Het is even spelen met de temperatuur. In de koude periodes kun je de verwarming aanzetten maar zorg ervoor dat het niet te warm wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor de wat warmere periodes wanneer je het raam open doet.

Win een Caresse kussen

We weten dat een goede nachtrust cruciaal is om overdag goed te kunnen functioneren. Want we voelen ons nu eenmaal fysiek en mentaal lekkerder wanneer we voldoende geslapen hebben, toch? Hoe word jij wakker? Uitgerust of zou je nog wel uren door kunnen slapen? Vertel het ons, wij zijn benieuwd!

Wij mogen 100 kussens van Caresse weggeven, dus vul de enquête gauw in. Wie weet slaap jij dan binnenkort wel op een heerlijk nieuw kussen.

Blok enquête hoe word jij wakker?

In samenwerking met  Logo Caresse Boxsprings

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Stress
19 november 2017

Leren balanceren: op zoek naar jouw recept!

Bewegen
14 mei 2017

Het achtvoudige pad van yoga

Gezond Voeding
13 juni 2017

Waarom haring supergezond voor je is

Brein Gezond Lezen
11 oktober 2016

De voordelen van lezen

Voeding
25 maart 2017

Recept: bananen-dadelijs met cocos

Stress
7 mei 2018

Ook van falen leert je kind

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!