Met deze vragen leer jij jezelf écht kennen

Beeld shutterstock

Jezelf echt goed kennen is lang niet zo vanzelfsprekend. Wie zichzelf goed kent, kan beter inschatten wat haar sterke en zwakke punten zijn. Daarnaast is het niet alleen goed om van je eigen fouten te leren maar bij het omgaan met anderen helpt zelfkennis ook. Hoe goed ken jij jezelf? Zelfkennis begint bij zelfreflectie: nadenken over hoe jij in elkaar zit en wat je wil.

Om een start te maken aan jouw zelfreflectie kun je de volgende vragen aan jezelf stellen:

  • Wat kun jij heel goed?

  • Waar liggen jouw uitdagingen?

  • Waar ben je gek op?

  • Wat zijn jouw grootste prestaties tot nu toe?

  • Waar sta jij voor?

  • Wat zou je doen met een miljoen?

  • Wie bewonder je?

  • Hoe ga jij om met de mening van een ander?

  • Wat vind jij het meest waardevol?

Zelfreflectie apps

Heb jij de smaak te pakken en wil jij jezelf nog beter leren kennen? Dan zijn deze 4 zelfreflectie apps misschien iets voor jou:

1. Personality Match

Bij deze app kun je een vragenlijst invullen over situaties en stellingen. Je kiest telkens het antwoord dat het beste bij je past. Wanneer je deze vragenlijst af hebt, komt hier een persoonlijkheid type uit met kernwoorden en een beschrijving die bij jouw past.

2. Remente – Self Improvement

Met deze app kun je verschillende categorieën uit je leven verbeteren. Je kunt aangeven aan welke categorieën je nog wilt werken en daarna ga je hier doelen voor stellen. Vervolgens deelt de app het bereiken van het doel in overzichtelijke stappen op. Op deze manier kun je op een fijne manier stapje voor stapje naar je doel toe werken.

3. My Wonderful Days

Vroeger schreef je een dagboek om na een lange tijd van de leuke gebeurtenissen in je leven te kunnen nagenieten. Tegenwoordig kun je deze leuke momenten toevertrouwen aan deze app! Na het beschrijven van je dag kun je aan de hand van een icoontje aangeven hoe je deze dag hebt ervaren. Deze icoontjes zie je terug in de kalender in deze app. Wanneer jij een vervelende dag achter de rug hebt kun je de app openen en je leuke en mooie herinneringen na lezen.

4. iMission

Je krijgt hulp bij het ontdekken van je drijfveren, het formuleren van een persoonlijke missie en het ontwerpen van leefregels en goals. Je gaat met deze app stap voor stap op pad naar een energiek levensplan. Het kost maar weinig tijd en je kunt elk moment pauzeren, want het wordt automatisch opgeslagen voor je. iMission geeft weer wie jij bent waar je voor staat  en wat je nog mist in je leven!

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!