De DISQ ervaring van… Monique: ‘Wat verslavend is dat zeg.’

In de zomer van 2018 had Monique bedacht dat zij naast het hardlopen toch echt iets aan haar kracht moest gaan doen. Aangezien zij een hekel heeft aan de sportschool, is zij op zoek gegaan naar iets anders en kwam de DISQ-trainingen tegen. Dat leek haar wel wat. Zij schreef zich in en binnen een week was zij enthousiast aan het trainen. ‘Wat verslavend is dat zeg.’ 

Eerste ervaring

‘Ik startte uiteraard met de 21 dagen challenge. De 21 dagen zaten er bijna op toen ik mijn hand blesseerde. Met push-ups notabene. De dokter dacht dat ik mijn hand gebroken had. Omdat ze op de foto’s niets konden zien, maar de pijn dusdanig was, moest ik toch in het gips. Balen dus, want dat is lastig met trainen. Ik kreeg een dip en zat bijna 4 weken in het gips om er vervolgens achter te komen dat er niets gebroken was, maar dat ik hypermobiel ben en dus meer kans heb op blessures. Daar had ik even niet op gerekend. Desondanks is het trainen met de DISQ altijd mogelijk gebleven.’

Personal trainer

‘Gelukkig was daar steeds de steun van mijn personal trainer van de DISQ. Eerst was dit Jelle, maar door alle drukte moest er geswitcht worden en kreeg ik Kelly toegewezen. En wat heeft Kelly het goed overgenomen zeg. Ze bleef me stimuleren en steunen. Intussen was mijn leventje wat gewijzigd waardoor ik even de tijd niet kon vinden om dagelijks te trainen en ik merkte dat ik daar best chagrijnig van werd. In de ochtend was geen optie want ik moest om 6.30 uur van huis weg. In die avonden stonden ook weer allerlei activiteiten gepland waardoor het er vaak bij in schoot, maar er ging geen moment voorbij dat ik weer een begin maakte. En steeds was Kelly daar om me bij te staan. Een pracht concept, ondersteuning op afstand. Ondanks de drukke daginvulling van mij is er altijd een mogelijkheid om de DISQ workouts te doen. Ik heb een leefstijl switch gemaakt en een nieuwe routine vastgesteld voor mezelf. De ochtend beginnen met een heerlijke workout geeft je de gedurende de dag zoveel energie. Hier word je vrolijk van en loop ik elke dag, hoe druk ik het ook heb, met een smile op mijn gezicht.’

Mindset

‘Inmiddels heb ik een andere baan waardoor ik later van huis kan en dus nu iedere ochtend mijn trainingen kan doen. Ik ben weer vrolijk en mijn kracht, flexibiliteit en conditie zijn weer terug. Dit komt allemaal mede door de DISQ. Uiteindelijk moet je het grotendeels zelf doen, maar wat geeft dit een magisch gevoel. Nu heb ik mijn abonnement met een volmondig JA, met een jaar verlengd, want zoals ik al eerder heb gezegd; wat verslavend is dit. Ik moet wel opletten met push-ups, maar door de oefeningen van de ergotherapie krijg ik ook kracht in mijn polsen zodat ik deze ook weer durf te doen. Een blessure heeft er niet voor gezorgd dat ik ben gaan denken dat sporten niet meer kan. Een goede mindset is het halve werk in de stap naar een nieuwe leefstijl.’

Fit en getraind

‘Mijn weerstand staat inmiddels voor veel oefeningen op de zwaarste stand en ik kan alles goed bijhouden. Mijn wekker loopt nu voor mijn trainingen om 05:15 uur ’s ochtends af en start ik de dag fit en getraind. 10 minuten per dag… jazeker, ik doe ze gewoon. En als ik een dag niet kan, om wat voor reden dan ook, dan doe ik de volgende dag 2x 10 minuten. Ook dat is prima te doen. Ik wil er uiteindelijk naartoe om in het weekend 2 of 3x een 10 minuten training achter elkaar te doen. En dit alles naast de 2 tot 3x per week hardlopen.’

‘Ik blijf lid. Zeker weten.’

Voor en na

Monique

Voor

Monique

Na

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!