Miljuschka: ‘Ik sta weer achter een taart te snotteren’

Mama Miljuschka weet hoe je het leven moet vieren, moet koesteren, moet omarmen. Ze blijft ongekend stoer de slingers ophangen. 

De slingers ophangen en genieten

Een mengeling van trots en weemoed groeit in mijn borstkas – en sijpelt via mijn ogen in traanvorm naar buiten. Ik sta weer achter een taart te snotteren, terwijl de kaarsjes worden uitgeblazen. Tweemaal per jaar is het raak. Mijn kleine hummeltje, die voor mijn gevoel vorige week nog in een luier in mijn armen lag, staat daar groot te zijn en te luid gezang te ontvangen. Flitsen van fietsen voor de eerste keer, de verbazing omvergeduwd te worden door een geit en het genot van het proeven van een allereerste ijsje, draaien zich als een speelfilm af in mijn geheugen. Vroeger was mijn geboortedag het leukste moment in de jaarlijkse cyclus. Ik wist wat ik wilde hebben voor mezelf. Nu kom ik niet verder dan een praktische lijst. Net zoals ik liever kleren voor hen koop, wel uitgebreid kook als zij er zijn, is mijn verjaardag verbleekt naast die van hen. Zolang die kleine donderstralen, die al dezelfde schoenmaat als ik hebben, gezond zijn, schijnt voor mij de zon.

Miljuschka

Lees het complete interview met Miljuschka in WENDY#25, die nu in de winkels ligt!

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle Stress Winactie
2 mei 2018

WIN: 6x luxe verwenset Therme Cleopatra’s Secrets

Gezond Voeding
11 december 2018

Koken met Estée: Estée Strooker stelt zich voor!

Gezond
6 april 2017

Het is weer de tijd van het jaar: kijk uit voor teken

Gezond
26 maart 2017

Een goed idee, die zomertijd?

Body & Mind Gezond Healthy Lifestyle
27 april 2019

Deze 100-jarige golden oldie is ‘s werelds oudste yogadocent

Gezond Voeding
9 januari 2018

10 x zo weersta je verleidingen in de supermarkt

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!