Miljuschka kookt bonen met oogjes

Kijk, die camera bij Dance Dance Dance die continu op Miljuschka gericht staat, daar heeft ze zelf voor gekozen. Maar er zijn ook momenten dat ze beslist niet in the picture wil staan. Behalve in de keuken dan.

Wat heb je nodig?

Black Eyed Peas

bijgerecht/snack ( voor 4 – 6 personen)

πŸ€ tl venkelzaad
πŸ€1 tl korianderzaad
πŸ€3 el olijfolie
πŸ€1 sjalot, in dunne ringen
πŸ€300 g uitgelekte black eyed peas (of kidneybonen), afgespoeld
πŸ€1 el wittewijnazijn
πŸ€150 g Griekse yoghurt of zure room
πŸ€2 handjes verse kruiden (koriander,dille en evt. peterselie)
πŸ€60 g gedroogde pruimen, in stukjes

Hey mama, rock that bean!

 

Zo doe je het

Verhit een droge koekenpan op het vuure n rooster het venkel- en korianderzaad tot het begint te geuren .Stamp de geroosterde zaden met een snuf zout fijn in de vijzel. Verhit de olie in de koekenpan. Voeg de uienringen toe en bak ze 10-15 minuten op laag vuur, tot ze bruin gekleurd en zoet zijn. Voeg de bonen toe en bak ze kort mee. Maak de bonen op smaak met azijn, de zaden en peper. Verdeel de yoghurt over een groot bord, leg de bonen hier bovenop, gevolgd door de kruiden en pruimen. Besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.

Deel artikel

Ook interessant

Stress
5 januari 2017

Handig: een cursus zelfwaardering

Geven & ontvangen Lifestyle Voeding
21 mei 2018

Uit je β€˜tuin’ zo op je bord

Bewegen
16 april 2017

Zo doe je simpel yoga tijdens je werk

Bewegen Body & Mind Brein Gezond
26 oktober 2016

Zo kun je goed wakker worden zonder koffie

Doen Gezond Koken Voeding
20 april 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jenny Smit

Bewegen Stress
27 februari 2017

Mark Tuitert: ‘Sporten geeft energie en vermindert stress’

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!