Minder stress dankzij deze 5 veranderingen

ontspannen

Elke ochtend haasten, tussen je afspraken door nog van alles plannen en ook nog tijd vinden om te ontspannen. Dat werkt natuurlijk niet. Verander de volgende vijf dingen en je hebt geheid minder last van stress. 

1. Stop met haasten

Snel, sneller, snelst! Je kookt bijna over van alle dingen die je nog wil of moet doen. Daar wordt niemand rustig van en jij dus ook niet. Sta stil bij alles wat je doet en neem hier de tijd voor. Plan geen extra afspraken in als je eigenlijk al weet dat dit niet gaat lukken en voel je hier dan al helemaal niet schuldig over. Haasten bezorgt je stress en we willen dit juist niet!

2. Kom op tijd

Zet desnoods een extra wekker, maar kom vooral op tijd. Daar ligt de basis. Als je weet dat je ergens te laat gaat komen, ben je onderweg alleen maar bezig met hoe het zo ver heeft kunnen komen en daardoor ga je stressen. Nergens voor nodig! Ga dus op tijd weg en ervaar direct minder stress.

3. Ochtendroutine

Stel voor jezelf een heerlijk ochtendritueel vast. Zijn er dingen die je de avond van te voren kunt doen? Doe dat dan ook! Zo heb je in de ochtend wat meer tijd voor jezelf en kun je nog even ontspannen met een kop koffie. Hier zijn nog wat tips om je ochtend stressvrij te beginnen.

ochtendroutin

4. Ga vroeg naar bed

Stap na je avonddouche gelijk je bed in. Neem lekker een boek mee en zonder je af van social media en televisie. Een handige tip is om een uur voor je normale bedtijd alvast naar bed te gaan. Je kunt ook nog even wat yoga-oefeningen doen voor een complete ontspanning.

5. Alles op orde

Leg je sleutels en telefoon op een vaste plek als je thuiskomt, was na het eten gelijk de vaat even af en ruim je huis op voordat je naar bed gaat. Zo komt er rust in je hoofd en begin je je dag vol goede moed. Kortom: wees georganiseerd en je ervaart wel degelijk minder stress.

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
18 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Tortilla’s met tonijn, rode paprika en ei

Bewegen Gezond
7 augustus 2018

17 dingen die je kunt doen als het 30 graden is. Go for it!

Gezond
10 maart 2018

Start Zoutchallenge: doe je mee?

Brein Gezond Goed nieuws Luisteren
1 oktober 2016

6 effecten die muziek heeft op het brein

Doen Gezond Koken Voeding
20 april 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jenny Smit

Apps & Tech Bewegen Gezond Lifestyle
6 september 2016

3 apps om fitter te worden

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!