Muziek aan tijdens je werk!

Wil je altijd de radio aan tijdens het werk? Maar krijg je sommige collega’s maar niet mee om mee te luisteren? Dan heb je nu alle reden om ze te overtuigen!

 

shutterstock_248961982

 

Muziek kan namelijk naast het bieden van troost ook de geest stimuleren op verschillende manieren. Het heeft wel een kleine voorwaarde: het geluid moet beneden een bepaald volume liggen.

 

Creatief

Op de Universiteit van Illinois is bewezen dat geluid tot 70 decibel ons creatiever maakt. Je staat dan meer open voor nieuwe producten en methodes. Het geluid moet alleen niet te hard staan. Als het namelijk boven de 70 decibel raakt, kan dat je concentratie verstoren. Is het dan alleen muziek die deze positieve effecten kan uitlokken? Gelukkig niet! Of je nu samen buiten gaat lunchen, of je luistert naar het geluid van een golvende zee op de achtergrond, het maakt voor de positieve effecten niet uit. Als je het geluid dus maar niet te hard zet.

 

Harder werken

Muziek zorgt er ook voor dat je sneller werkt zonder dat ten koste gaat van de kwaliteit, bewees een Amerikaanse studie. Toen chirurgen naar hun favoriete muziek mochten luisteren, gingen ze 10 procent sneller en beter werken! En eigenlijk wisten we dit al heel lang. In een onderzoek uit 1973 lieten fabrieksarbeiders namelijk zien dat ze harder gingen werken als er opzwepende, vrolijke muziek werd gedraaid.

Nog een klein detail: luister vooral samen! Het vergroot namelijk het saamhorigheidsgevoel. Kan je ook nog eens lekker meeblèren bij je lievelingsnummer.

 

Bron: HLN
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!