Naar het knuffelcafé voor wat blijdschap

knuffelen
In Amsterdam West opent komend weekend een heus knuffelcafé. Lepeltje Lepeltje is de eerste professionele knuffelpraktijk van het land, van knuffeltherapeut Carollyne Tjong Ayong. 

Knuffelen is gezond, zegt de therapeut tegen Het Parool. “Je maakt dan het gelukshormoon oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Daar word je direct gelukkig van.” Mensen hebben aanraking nodig en in combinatie met een gesprek werkt het ontspannend.

Weggezakt

Ze benadruk dat het om knuffelen met kleren aan gaat. “Voor naakt knuffelen zijn er andere locaties in Amsterdam.” Haar methode is simpel. “Ik sla mijn armen om je heen en eenmaal weggezakt op een massagekussen praten we of luisteren we naar muziek.” Ook leest Tjong Ayong mensen voor. “Dat doe ik nu met autisten.”

Afstand

Iedereen is welkom bij Lepeltje Lepeltje maar de therapeute richt zich vooral op ouderen, gehandicapten, weduwen, weduwnaars en mensen die ongewild partnerloos zijn. Een professionele knuffel werkt daarnaast net zo goed als een gewone knuffel. “Bij een knuffel van een partner of bekenden spelen daarnaast allerlei zaken mee. Afstand kan goed werken.”

Tjong Ayong heeft een veelzijdige achtergrond. ‘Ik heb jazz gezongen, taal­wetenschappen en gebarentaal ­gestudeerd. Ik heb veel gedanst en martial arts gedaan.’

knuffel

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!