Een groene omgeving voor een goed gevoel!

Vandaag is de Nationale Tuinweek begonnen. En de Tuinweek is bedacht om een groener Nederland te stimuleren én de biodiversiteit in Nederland verbeteren. Freek Vonk, eat your heart out!shutterstock_287860979

Meer natuur en meer verschillende natuur, betekent dat dus. En dat vinden wij een mooi streven. Want allang bekend is dat ‘groen’ een positieve invloed heeft op mensen. En in Amsterdam is net weer wetenschappelijk aangetoond dat groen is een basisbehoefte is, en geen luxeproduct.

 

Gezonder

Jolanda Maas is senior onderzoeker op de afdeling klinische psychologie aan de VU in Amsterdam. Ze heeft de afgelopen tien jaar bij 250.000 mensen onderzocht wat de kleur groen doet voor iemands gezondheid. En zoals verwacht, heeft groen een positief effect. ‘Hoe groener de omgeving, hoe gezonder de mensen zich voelden. Vooral jongeren en ouderen hadden baat bij het groen, waarschijnlijk omdat zij meer tijd in hun eigen omgeving doorbrengen.’

 

Beweging

Groen draagt dus op verschillende manieren bij aan je gezondheid en welzijn. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je meer gaat bewegen. En dat bewegen goed is, is algemeen bekend. Zelfs als het maar éen minuut is!

 

Minder agressie

Ook zijn mensen minder agressief als er natuur om hen heen is. Ook worden we automatisch rustig van een groene omgeving. Dit leidt gelijk tot minder pijn, zowel mentaal als fysiek. In het ziekenhuis zijn er bijvoorbeeld minder pijnstillers nodig voor patiënten als er meer planten zijn. Mensen hebben daarnaast minder last van stress, als ze omgeven zijn door een groene kleur!
Dus als het koopzondag in je buurt is, morgen hóp naar het tuincentrum!

 

Lees hier hoe je kunt bijdragen aan een groene stad!

 

Bron: Bofit
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Gezond
12 oktober 2016

5x zo wordt ongesteld zijn bijna leuk

Gezond Voeding
20 februari 2018

Haal meer uit je fruitschaal: ranking the fruits

Brein Gezond Stress
1 oktober 2017

Leer gemakkelijker ‘nee’ zeggen

Gezond Liefde Relatie
26 september 2017

6x weetjes over de pil

Bewegen Gezond
8 februari 2017

8 redenen waarom yoga goed voor je is

Gezond
17 april 2018

Hondeneigenaren opgelet: een teek is niet ongevaarlijk

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!