Nederlanders kiezen eerder voor comfort dan voor trendy interieurs

Verre reizen naar het buitenland of wisselende trendy interieurs, natuurlijk dromen wij hiervan, maar wij doen het niet. Wij Nederlanders zijn eigenlijk zo traditioneel als maar zijn kan, helemaal als het gaat om het leven met jonge kinderen of woonwensen. Wat we ook voorbij zien komen op onze Instagram, van exotische trips met kleine kinderen of interieurs die telkens veranderen we blijven bij onze oer-Hollandse nuchterheid. 

Social media

Al kijk je maar een uurtje op je Instagram, dan denk je al dat alle jonge ouders samen met hun baby de hele wereld afreizen. Wie niet op reis is, zit wel in zijn trendy woonkamer op een roze velvet bank, of schenkt koffie in zijn gloed nieuwe keuken. Maar dit blijkt allemaal schijn te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat we het liefst gewoon met de kinderen naar een bungalowpark gaan of een hotel.

Trendy interieurs

Ook op het gebied van wonen blijken deze trendy woningen lang niet bij alle Nederlanders ter sprake te zijn. We doen namelijk jarenlang met onze meubels. Slechts een op de vijf Nederlanders koopt vaker dan een keer per jaar een groot meubelstuk. Wij Nederlanders willen vooral comfort. Het extra geld wordt liever besteed aan een extra vakantie dan aan nog meer poespas in het huis. Zo zie je maar dat we zowel in de opvoeding als in de inrichting van ons huis traditioneel oer-Hollands nuchter blijven.

Deel artikel

Ook interessant

Voeding
31 januari 2017

Recept: salade met gegrilde aubergines

Stress
18 mei 2015

De les van stress

Brein Geluk Gezond
22 september 2016

7 x waarom de herfst je gelukkig maakt

Gezond
16 januari 2017

De dagelijkse strijd tegen koude voeten en handen

Gezond
15 februari 2016

6 fijne kuuroorden en sauna’s

Gezond
11 mei 2017

Waarom zuchten zo gezond is

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!