Miljuschka’s paasrecept: gegrilde groenten met citroenricotta

Beeld Remko Kraaijeveld

Het is morgen alweer Pasen. Een heerlijk lang weekend vol met liefde, familie, vrienden, lekker eten én zon… Blijer kun je ons niet maken! Heb jij nog wat laatste inspiratie nodig om de paastafel tot een feestje te maken? Onze culi-queen Miljuschka deelt haar vrolijke recept voor de paasbrunch: gegrilde groenten met citroenricotta. 

Ingrediënten

  • 2 courgettes, in schuine plakken
  • 300 g paprika’s, in kwarten (of snoeppaprika’s, in helften)
  • 6 el olijfolie + extra voor het bestrijken van de groenten
  • 400 g ricotta
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 1 kleine teen knoflook, gepeld en geperst
  • 1 bosje munt, blaadjes geplukt
  • 70 g hazelnoten, geroosterd
  • zout en peper
  • Extra: een grillpan en brood

Miljuschka

Bereiding

1. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk de plakken courgette en de stukken paprika licht met olie. Grill de courgette 1-2 minuten per kant en de paprika 2-3 minuten per kant tot alle groenten gaar zijn (gemakkelijk door te prikken met de punt van een mes).

2. Meng de ricotta met het citroenrasp, en breng op smaak met zout en peper.

3. Meng het citroensap met olijfolie, knoflook, zout en peper tot een dressing. Voeg de muntblaadjes toe en vervolgens de warme groenten. Meng alles goed door, zodat de smaken mooi mengen.

4. Verdeel de ricotta over de borden, gevolgd door de groenten met de dressing, en maak de borden af met de geroosterde hazelnoten en eventueel wat extra muntblaadjes. Lekker met een stuk (stok)brood!

Gegrilde groenten

Kijkje backstage

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!