Presentator Paul Witteman op zoek naar geluk

Paul Witteman op zoek naar geluk

Geef toe: iedereen is op zoek naar geluk. Ja zelfs, een serieus en begenadigd interviewer als Paul Witteman. Om het geluk te vinden doet de presentator in zijn wetenschappelijke programma ‘Witteman ontdekt: het geluk’ dingen die je waarschijnlijk niet achter hem had gezocht…

In de VARA-gids legt hij uit dat hij zelf op het idee is gekomen om in een nieuwe serie van ‘Witteman ontdekt’ op zoek te gaan naar geluk.

Waarop op zoek naar geluk?

Er zijn twee redenen:  ‘Enerzijds is er een externe factor, namelijk de enorme productie van films boeken en discussies over geluk – het is een industrie. Ik dacht altijd: wat een slap gelul. Maar het was wel véél slap gelul, dus vond ik het tijd om met minder scepsis naar die sector te kijken.’

En dan was er voor hem nog een andere reden. ‘Ik vind dat ik een heel plezierig leven heb, het zit me op het moment bepaald niet tegen. En toch heb ik het gevoel dat ik niet het onderste uit de kan haal. Ik denk regelmatig als ik ’s ochtends opsta; waarom heb ik nou geen zin in vandaag? Dat heeft niets te maken met wat ik die dag wel en niet te doen heb, maar alles met mijn gestel. Daar wil ik iets aan veranderen.”

Knuffelen met wildvreemden én yoga

Om daar verandering in te brengen, doet hij dingen die je waarschijnlijk niet achter hem zoekt. Zo gaat hij knuffelen met wildvreemde mensen én een bekende presentatrice. Treedt hij op in een stand-up comedyclub en komt hij tot rust tijdens een ontspannende yogales.

Het VARA-programma ‘Witteman ontdekt: het geluk’  is vanaf vrijdag 25 november om 21.05 uur te zien op NPO 2.

Bronnen: VARA en VARA-gids
Beeld en video: VARA

Deel artikel

Ook interessant

Brein
13 februari 2017

Niks doen en eten voor geluk

Advies Body & Mind Gezond Voeding
21 augustus 2016

Dit fantastische goedje helpt bij afvallen én verlaagt de bloeddruk

Bewegen Gezond Lifestyle Wendy's Elftal
2 mei 2018

Dana uit Wendy’s elftal: ‘Krachttraining vond ik altijd lastig, maar nu met de DISQ niet meer!’

Advies Gezond Opvoeding Voeding
12 november 2016

Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?

Brein Geluk Gezond
22 september 2016

7 x waarom de herfst je gelukkig maakt

Brein Geluk Geluksmomenten Gezond Lifestyle
28 juni 2016

De mooiste zonsondergangen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!