Recept: Rijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus

Op zoek naar een snel en voedzaam gerecht? Probeer dan dit recept, uit Wendy’s voedingsschema, met rijst, snijbonen, maïs en runderreepjes in een heerlijke pindasaus eens. Dit gerecht staat binnen twintig minuten op tafel en zit boordevol smaak en voedingsstoffen. 

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram snijbonen
  • 50 gram maïs
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram runderreepjes
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de snijbonen schuin in ruitjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de bosui in grove stukjes en pers het teentje knoflook.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg de snijbonen toe en roerbak deze beetgaar in zo’n 8 minuten. Voeg dan de knoflook, runderreepjes, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Doe de maïs, bosui, ketjap, pindakaas en 3 eetlepels water in de pan. (Indien nodig, voeg wat extra water toe).
  4. Roer alles door en laat dit op laag vuur nog zo’n 4 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijst met de snijbonen en runderreepjes in pindasaus op een bord.

Gezond eten en afvallen? Start nu met Wendy’s voedingsschema’s!

Sinds kort gebruikt Wendy een voedingsschema wat haar heel goed helpt om fit te blijven en dat willen wij heel graag met jou delen.

‘Omdat ik een gluten- en lactoseallergie heb, is het soms een hele zoektocht naar wat ik wel en niet kan eten. Het voedingsplan dat ik nu volg kun je helemaal inrichten naar je eigen wensen en werkt voor mij daarom heel goed. Ik weet zeker dat dit ook voor jou gaat werken!’

Wendy Zomer Special


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!

Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF