Recept: soep van pompoen en rode linzen

Het is weer het seizoen van de pompoen! Deze herfstgroente zit boordevol mineralen, vitaminen en ijzer. Het is dus erg gezond, lekker en de vrolijke kleur doet het ook goed op feestelijke gelegenheden. Dit soepje is ook nog eens erg makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

Ingrediënten
  • 1 kleine pompoen, ontdaan van de pitten en in blokjes gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 kopje rode linzen
  • 1/2 gele ui, in stukjes gesneden
  • 4 geperste knoflooktenen
  • 2 el fijngesneden verse gember 
  • (1 el = 15 ml)
  • 2 el olijfolie 
  • 1 el tamarindepasta 
  • 1 tl kurkuma (1 tl = 5 ml)
  • 1 tl komijnpoeder 
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl fenegriekzaad
  • 6-8 kopjes water (1 kopje = 240 ml)
  • 2 tl witte misopasta 
  • (gefermenteerde sojaboon)
  • koriander of taugé om te garneren

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten, behalve de misopasta, in een slowcooker. Kook alles 2 tot 3 uur, totdat er een zachte en lekker ‘soepige’ massa ontstaat. Voeg net zo veel water toe als je zelf nodig vindt. Klaar? Roer de misopasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met koriander of taugé.
Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle Voeding
20 december 2017

Vegan hoofdgerecht met pompoen & bloemkool van Miljuschka

Brein
9 januari 2017

5 tips om van je maandagdip af te komen

Achter de schermen Bewegen Gezond Lifestyle Wendy
2 juni 2017

Bikram Yoga met Wendy

Gezond
21 oktober 2017

Olcay Gulsen over stoppen met roken: ‘Ik rookte eerst wel 2 pakjes per dag’

Bewegen Gezond
17 februari 2018

DISQ: Luister naar je lichaam

Gezond Stress
10 april 2016

Haal dat nachtegaaltje in je naar boven

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!