Recept: Tuna melt toast

Deze Tuna Melt Toast, uit Wendy’s Voedingsschema, is de perfecte balans tussen romige tonijnsalade, pittige jalapeño, en gesmolten kaas. Met slechts vijftien minuten bereidingstijd heb je een maaltijd die zowel voedzaam als verrukkelijk is.

Ingrediënten

  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 bosuitje
  • 1 augurk
  • ½ jalapeño peper
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
  • 2 boterhammen, volkoren
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ (30 g)

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de bosui in ringetjes, de augurk in kleine blokjes, de helft van de jalapeñopeper in ringetjes en de andere helft fijn en snijd de tomaat in plakjes. Dep de tomaat droog met keukenpapier.
  4. Meng in een schaaltje de tonijn met mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout en roer goed door elkaar. Roer de bosui, augurk en fijngesneden jalapeño erdoorheen.
  5. Rooster de boterhammen licht goudbruin in een broodrooster of in een pan. Besmeer erna met de tonijnsalade, leg de plakjes tomaat eroverheen en verdeel als laatste de kaas over de boterhammen, samen met de overgebleven plakjes jalapeño.
  6. Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer op een bordje.

Gezond eten en afvallen? Start nu met Wendy’s voedingsschema’s!

Sinds kort gebruikt Wendy een voedingsschema wat haar heel goed helpt om fit te blijven en dat willen wij heel graag met jou delen.

‘Omdat ik een gluten- en lactoseallergie heb, is het soms een hele zoektocht naar wat ik wel en niet kan eten. Het voedingsplan dat ik nu volg kun je helemaal inrichten naar je eigen wensen en werkt voor mij daarom heel goed. Ik weet zeker dat dit ook voor jou gaat werken!’

 

Wendy Zomer Special


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!

Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF