Recept van Luukskitchen: zalmtartaar met dille-olie, bosui en citroenrasp

Wil jij je liefje deze Valentijnsdag verrassen met een heerlijk (makkelijk te maken) gerechtje? Luuk van Luukskitchen én de food expert van DISQ is dol op zalm, dus hij deelt met ons zijn lievelingsgerecht: zalmtartaar met dille-olie, bosui en citroenrasp. 

View this post on Instagram

FIVE RANDOM FACTS ABOUT ME😉 @heerlijkehappen daagde mij uit om 5 feitjes te delen over mijzelf. Nou, daar komt ie hoor: 1. In 2009 speelde ik een bijrol in een film. Ik was de aanvoerder van een voetbalteam. Ik vind het tot op de dag van vandaag ironisch dat ik deze rol kreeg 🙌 2. Ik kijk al jaren gtst en schaam mij hier lekker niet voor. Sterker nog, ik kan gerust afleveringen 2 keer zien 😉 3. Ik woon doordeweeks vaak bij Robin in Amsterdam en in de weekenden ben ik vaak te vinden in Berg en Dal (Nijmegen) 4. Ik post er nooit iets over, maar iedere do en vrij geef ik les aan groep 3 in Amsterdam West op een leuke school🤗 5. Ik ben ooit derde geworden met de clubkampioenschappen van de plaatselijke jeu de boules vereniging. Dit was tevens de enige beker die ik ooit heb gewonnen met sporten 💪 Ik zou het leuk vinden als @the_messy_chef_blog, @yourmealplanners en @beafitmom.nl wat meer over zichzelf vertellen 👌🏻 – – – – #foodblogger #luukskitchen #kitchen #fitdutchies #motivation #blogger #influencer #photography #foodpic #foodlover #taste #picoftheday #cooking #chef #keuken #amsterdam #foodie

A post shared by Luukskitchen (@luukskitchen) on

Aan de slag

Het lekkere van dit recept is de zachtheid van de vis in combinatie met het frisse van de citroenrasp. De sjalot en bosui geven dit gerechtje net wat meer smaak en dat maakt het helemaal af. Het maken van de dille-olie is erg makkelijk. Zorg voor een goede keukenmachine zodat de olie en dille goed mengen en de smaken loskomen.

Dit heb je nodig:

Voor 2 kleine zalmtartaartjes:

  • 200 gr zalmfilet
  • 1 citroen
  • 10 gr verse dille
  • 1 bosui
  • 1 sjalot
  • 3 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het:

Snijd de zalmfilet ik blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp een halve citroen. Snijd de bosui in dunne ringen, maar bewaar het groen voor de garnering.

Schil de sjalot en snijd heel fijn. Voeg toe aan het zalmmengsel, samen met de citroenrasp en de bosui.

Schenk de olie in een keukenmachine en voeg de dille toe. Hou enkele takjes apart voor de garnering. Zorg dat de olie en dille goed mengen en druk de olie uit in een zeef.

Verdeel de helft van de zalmtartaar in een kookring op het midden van een bord. Druppel de dille-olie rondom de zalmtartaar en garneer met wat citroenrasp, bosui en verse dille.

Wil je variëren of wat anders…?

  • Voor extra kleur kun je een rode peper zonder zaadlijst fijnhakken en toevoegen aan het zalmmengsel.
  • 1 el citroensap maakt de zalm net wat frisser. Ga wel direct eten, want de eiwitten in de zalm kunnen garen door de zuren.
  • Lekker met wat verse koriander.

Eet smakeluuk!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!