Recept voor een heerlijke appelplaattaart

Bakken, wij doen het maar al te graag! Niets is lekkerder dan in het weekend te kunnen genieten van een heerlijke appeltaart. Dus wij geven je alvast wat inspiratie. Luuk van Luukskitchen deelt zijn recept voor een té lekkere appelplaattaart, die in 20 minuten al klaar is. 

Je kent Luuk misschien van Wendy’s elftal en inmiddels als foodexpert bij DISQ. Met zijn heerlijke en gezonde recepten hoopt hij mensen te kunnen inspireren om lekker en vooral ook gezond te genieten van eten. Luuk deelt zijn recepten nu ook bij ons, YES!

View this post on Instagram

WENDY’S DISQ CLUB Na een fantastische shoot van enkele weken geleden kan ik eindelijk vertellen wat ik precies ga doen voor Wendy! Ik ga recepten bedenken voor een e-book en ben daarmee onderdeel van WENDY's DISQ Club. 💪 Ruim een jaar geleden begon ik mijn Disq-avontuur bij Wendy’s elftal, niet wetende dat mij dit 1 jaar later onwijs veel zou opleveren. Ik bruis weer van de energie, mijn chronische ziekte lijkt steeds meer op de achtergrond te staan en ik heb er een nieuwe hobby bij; hardlopen! Wil je meer lezen, dan verwijs ik je graag door naar mijn blog: https://luukskitchen.com/wendys-disq-club/ – – – – #luukskitchen #foodblogger #running #training #motivation #sport #disq #disqtraining #goals #run #sports #influencer #trainen #wendysdisqclub #fitfood #foodie #sportmotivation #happy #healthy

A post shared by Luukskitchen (@luukskitchen) on

‘Deze plaattaart is makkelijk om te maken en binnen 20 minuten al klaar!’

Aan de slag:

‘Voor deze plaattaart gebruik je een kant en klare rol bladerdeeg uit de supermarkt, super easy dus. Met slechts 2 appels, kaneel, (zonnebloem)olie, vanille en ahornsiroop succes gegarandeerd.’

Wat heb je nodig?

  • 1 rol kant en klare bladerdeeg
  • 2 appels
  • 2 el kaneel
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 el ahornsiroop of honing

De bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op het bakpapier en vouw de randjes 1 cm naar binnen. Druk stevig aan met de achterkant van een vork, zodat de rand niet omhoog komt tijdens het bakken.

Meng 2 el kaneel met 1 el zonnebloemolie en roer door elkaar. Smeer uit over het deeg, behalve de randjes.

Snijd 2 appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Snijd alle stukken in dunne plakken en leg dakpansgewijs op de taart.

Strooi wat kaneelpoeder over de appelparten en daarna het vanillepoeder. Smeer de appels in met ahornsiroop.

Bak de plaattaart 20/25 min goudbruin in de oven.

Appelplaattaart

Variaties en meer:

  • Dol op kokos? Strooi 1 el kokosrasp over de appels.
  • Leg 2 el rozijnen op het kaneelmengsel.
  • Breek een handje pecannoten in stukjes en leg tussen de appels.

Eet smakeluuk!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!