fbpx

Recept: wittetruffel-aspergepizza

Eten om te delen, dat is leuk! En wat is er nou lekkerder om te delen dan pizza? Italianen zelf zijn dol op witte pizza. Dit is een heerlijke variant met truffel en asperges. Hmm…

Wat heb je nodig?

Voor het deeg

  • 1,5 dl handwarm water (40 °C)
  • 1/2 zakje instant gistkorrels (of 15 g verse gist)
  • 1 tl suiker
  • 250 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 2-3 el olijfolie

Voor de topping

  • kerstomaatjes aan de tak
  • 4 bollen mozzarella
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • kruidenzout en peper uit de molen
  • bakje groene aspergetips
  • 100 ml crème fraîche
  • 3 el truffelolie
  • rucola
  • zwarte olijven

Aan de slag!

Het deeg

Doe de gist en de suiker in een kommetje, voeg een halve deciliter van het water toe en roer glad. Meng in een grote kom de bloem en het zout, maak een kuil in het midden en giet het gistmengsel, de olie en de rest van het water er ook in. Kneed met de hand zeker 10 minuten, of met deeghaken 5 minuten. Klap steeds het deeg dubbel en herhaal tot de bal deeg soepel en elastisch is.

De topping

Verwarm de oven voor op 220 °C. Vorm een langwerpige, vierhoekige lp van het deeg en rol helemaal uit. Leg de takjes kerstomaat naast de pizza op het bakblik. Verkruimel de mozzarella over het deeg. Klop in een kommetje de olijfolie los met de knoflook, kruidenzout en peper. Sprenkel de oliemix over de pizza en tomaatjes en bak de pizza 20-25 minuten in de oven. Grill of stoom de aspergetips in een paar minuten beetgaar. Roer in een kommetje de crème fraîche met de truffelolie los, breng op smaak met zout en peper, en verdeel over de pizza. Verdeel de rucola, asperges en zwarte olijven erover en serveer direct, samen met de takjes cherrytomaat.

Tip: goed pizzadeeg voelt elastisch en sticky aan. Je maakt het makkelijk zelf, als je er maar wel 10 minuten flink op kneedt.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF