fbpx

Recept: zwangerproof tiramisu en maak kans op het boek Oh Baby! van Denise Kortlever

Hoera! Een klein wondermensje is onderweg. Een bol buikje, kleine handjes- en voetjes, wat een geluk! Tijdens je reis in je zwangerschap kun je natuurlijk ook weleens last hebben van misselijkheid. Hoe kun je nou gevarieerd, makkelijk, gezond en vooral waanzinnig lekker blijven eten? De culinaire bestsellerauteur en mama van een prachtige zoon deelde dit najaar de titel en cover van haar nieuwe book: ‘Oh Baby!’ En vandaag deelt zij een heerlijk zwangerproof recept met jou. Maar dit is nog niet alles… WENDY mag zelfs 3 boeken weggeven!

In Oh Baby! geen lijstjes met wat je allemaal niet mag

Maar juist heel veel verrukkelijke inspiratie om die negen maanden, én nog heel lang daarna, heerlijk door te komen. Van snelle maaltijdsalades die goed zijn voor jezelf en je baby tot lichte powermeals voor als je last hebt van misselijkheid en – heel fijn! – zwangerproof sushi, cocktails en filet américain. Ook voor je zwangere cravings heeft Denise recepten voor jou in petto. Wat dacht je van zalige eenpersoons triple chocolate cookies? Of  zwangerproof tiramisu? JUMMIE!

https://www.instagram.com/p/Blu5fCRDFiO/?taken-by=denisekortlever

Zwangerproof tiramisu met een bijzonder ingrediënt

Denise: ‘Gewone tiramisu is tijdens je zwangerschap natuurlijk niet zo verstandig, want: rauwe eieren en alcohol. Dus ging ik aan de slag voor een volwaardige zwangerproof versie. Mijn twee favoriete recepten (eentje met slagroom en deze) werden blind geproefd en de uitslag was unaniem én verrassend. De versie met aquafaba won. Aquafaba? Jazeker, het vocht uit een blikje kikkererwten blijkt enorm te lijken op eiwit. Je kunt het prima stijfkloppen en er zelfs meringues en mayonaise van maken. En een zalige tiramisu dus, die niet onderdoet voor de traditionele variant.’

Dit heb je nodig voor 4 personen (of realistischer: 2 personen)

  • Vocht uit 1 blikje kikkererwten (à 200 gram). Circa 8 eetlepels
  • Mascarpone – 250 gram
  • Lange vingers – 20
  • Sterke koffie – 100 milliliter (of espresso, afgekoeld)
  • Eventueel alcoholvrije koffiesiroop met hazelnootsmaak – 3 eetlepels
  • Cacaopoeder om te bestuiven
  • Extra: handmixer, zeefje en 4 glazen

Tip: Italiaanse lange vingers (savoiardi) uit delicatessenwinkels zijn het lekkerst, maar de goedkoopste supermarktvariant volstaat ook prima.

Zo maak je het

  1. Klop het kikkererwtenvocht in een vetvrije kom tot pieken. Dat gaat het makkelijkst met een handmixer en duurt een paar minuten.
  2. Voeg dan de suiker toe en mix nog even tot de suiker is opgelost.
  3. Klop de mascarpone in een andere kom goed los met de mixer en meng er de helft van het kikkererwtenschuim door met een lepel.
  4. Schep er dan snel de rest van het schuim door, om de luchtigheid te behouden.
  5. Meng de koffie eventueel met de siroop. Doop 10 lange vingers een voor een in de koffie en leg ze in één laag in de glazen.
  6. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over.
  7. Herhaal met de rest van de lange vingers, koffie en mascarpone.
  8. Laat de tiramisu liefst 2 uur opstijven in de koelkast. Bestuif vlak voor het serveren met een laagje cacaopoeder.

Tip: je kunt de tiramisu natuurlijk ook in één grote schaal maken.

tiramisu

Zo maak jij kans op Oh Baby!

Groeit er een klein wondertje in jou? Of misschien heb je een zwangere vriendin, zus, buurvrouw, collega of nicht? Stuur dan een mail naar winactie@wendymultimedia.nl en laat ons weten waarom jij heel veel verrukkelijke inspiratie kunt gebruiken! Wees er snel bij want je kunt meedoen tot donderdag 4 oktober.

 

 

 

 

 

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF