Rosa wil drie kilo afvallen met de DISQ. Gaat dit haar lukken?

De lancering van WENDY’s Elftal en Club, is op dit moment hot & happening. Natuurlijk kunnen wij als WENDY redactie niet achterblijven. Samen gaan wij de 21 dagen challenge aan. Elke dinsdagmiddag krijgen wij een verzorgde training van de jongens van de DISQ. Daarnaast is het de bedoeling dat je thuis elke dag 10 minuten de oefeningen uitvoert. Vooraf heeft iedereen een persoonlijk doel bepaald om zo aan het einde van de rit verbetering te zien of te voelen. Tijdens deze challenge zullen adjunct Rosa en stagiare Daniëlle hun ervaringen met jullie delen. Rosa zal elke maandag hier verslag van uitbrengen en Daniëlle doet dit op de vrijdag. De twee dames hebben allebei een ander doel. Rosa wil ‘afvallen’ en Daniëlle gaat voor het doel fitter worden.

Lees hoe het Rosa is vergaan in week twee

Precies een week geleden ben ik begonnen met de 21-dagen challenge. Elke dag hang ik de DISQ om mijn middel en train ik tien minuten. Soms in de ochtend – in het weekend en als ik thuis werk – maar meestal ’s avonds pas. Ik klik mijn laptop open en doe de oefeningen na die Robbert Boekema, de bedenker van DISQ, laat zien. Vooraf leek het me best een ding: elke dag een DISQ training doen. Maar ik moet zeggen dat het heel erg meevalt. Omdat het maar tien minuten duurt valt er bijna geen excuus te bedenken om het niet te doen. Ik bedoel: als ik elke dag in mijn vrije uren tijd heb om met mijn lief te kletsen, de krant te lezen, me te verliezen in social media, te eten, in bad te gaan en met de hond te wandelen, dan moet tien minuten trainen met de DISQ toch ook lukken. En echt, het is me zonder moeite gelukt. Die tien minuten zijn zo voorbij en ik vind het vaak zelfs jammer dat het niet langer duurt. Want het is lekker om even tien minuten intensief te bewegen. Zonder half dood te gaan. Want dat is de truc van de DISQ: je traint al je spiergroepen, maar doordat je met touwen werkt, voelt het niet megazwaar. En je lichaam went er op de een of andere manier snel aan. Na mijn eerste training op de redactie had ik een enorme spierpijn, maar na de tweede les was dat al veel minder. Inmiddels heb ik helemaal geen spierpijn meer na een training.

Fitter en energieker

Het is mijn doel om in 21 dagen een paar kilo af te vallen en wat strakker te worden. Niet dat ik mezelf te dik vind, maar net een paar kilo’tjes minder zijn straks best fijn op het strand. Ik heb geen weegschaal omdat ik er niet in geloof dat het zin heeft om jezelf vaak te wegen. Ik zie en voel aan mijn lichaam wel of ik in vorm ben of niet. Als mijn broeken strakker gaan zitten weet ik dat ik even streng op mijn voeding moet letten en meer moet bewegen, dan komt het meestal vanzelf goed. Of ik minder weeg dan een week geleden weet ik dus niet (hoewel ik best nieuwsgierig ben, dus misschien moet ik toch eens een weegschaal aanschaffen). Maar ik voel me zeker lekkerder in mijn vel zitten. Fitter, energieker. Misschien ben ik zelf wat strakker. Mijn billen voelen in ieder geval gespierd, maar dat kan ook komen doordat ik ze eindelijk aan het werk heb gezet. Maar als elke dag tien minuten trainen met de DISQ de manier is om een strak lijf te krijgen, dan teken ik ervoor. Ik weet dat tachtig procent van het effect aan mijn voeding ligt en heb daar deze week ook een mail over gekregen van de DISQ mannen, maar doorgaans eet ik wel gezond, het probleem zit ‘m bij mij vooral in te weinig echte training. Dus als dit werkt ga ik niet voor 21 dagen, maar voor een paar maanden. Het fijne is dat je er niet ’s avonds nog voor naar de sportschool hoeft. Ik DISQ gewoon in mijn slaapkamer, in een slome joggingbroek. Minimale inspanning, maximaal effect…

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!