Slechte slaper? Dit is dé oplossing volgens wetenschappers…

Heb jij moeite om in slaap te komen en lig je soms hele nachten te woelen? Goed nieuws voor een slechte slaper als jij! Wetenschappers hebben een oplossing gevonden tegen slapeloze nachten…

Ga een weekendje kamperen en laat je mobiel thuis!

Herstel van ons biologische ritme

Onderzoekers van de Universiteit van Colorado gingen met een groep proefkonijnen het bos in, om een weekend lang te kamperen. Er was slechts één regel: ze mochten twee dagen lang geen kunstmatig licht gebruiken. Hun enige lichtbronnen waren dus de zon en een gezellig kampvuurtje.

Door de afwezigheid van kunstmatig licht, passen we ons biologische ritme weer aan aan het natuurlijke dagritme; zo blijkt uit de proef. ‘Een simpele kampeertrip kan dus de oplossing zijn voor je slaapproblemen’, stelt hoofdonderzoeker Kenneth Wright.

Slaapritme

Ons natuurlijke ritme wordt flink verstoord door ons drukke leven. Of we goed slapen is voor een groot deel afhankelijk van het hormoon melatonine, dat ons slaapritme regelt. De hoeveelheid melatonine die ons lichaam aanmaakt, is afhankelijk van. Dus midden in het bos – zonder telefoon, laptop en tv – kan je biologische klok zichzelf weer resetten, waarna je een stuk beter zou moeten slapen volgens de wetenschappers.

Natuurlijk licht

Tja, nu is het vrij onmogelijk om wekelijks je biologische klok te resetten met een kampeertripje… Dus adviseren de onderzoekers de slechte slaper om overdag zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht en het alom bekende advies: leg mobiele apparaten twee uur voor het slapengaan weg. Worth a try?

Bron: IFL Science / Current Biology

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen DISQ Challenge Gezond
6 juni 2018

Hedwig uit Wendy’s Elftal: ‘Ik ben nu in totaal 13 kilo kwijt’

Bewegen
6 mei 2017

5x yoga-oefeningen voor betere seks

Gezond Voeding
16 februari 2019

Dit zijn de allerlekkerste hartige taarten voor een heerlijke winterse maaltijd!

Gezond Voeding
24 februari 2019

Your Meal Planners: met deze 3 verrukkelijke recepten tover je de beste soepjes op tafel!

Lifestyle Stress Vrijheid & balans
17 februari 2019

3 tips voor meer geduld!

Bewegen Gezond Lifestyle Wendy
2 juni 2017

Bikram Yoga met Wendy

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!