Sporten met een kater is dus echt niet verstandig

Denk nog maar eens goed na voordat je gaat sporten na een gezellig avondje met wat alcohol, want sporten met een kater schijnt helemaal niet goed voor je te zijn.

Je hebt dus redelijk wat gedronken en wil de volgende dag graag de calorieën er weer af sporten. Blijf dan toch maar lekker in je bed liggen. Want volgens experts is het echt niet verstandig om te aan sporten met een kater. Sportvoedingsexpert Stephanie Scheirlynck zegt: ‘Het is een mythe dat sporten helpt tegen een kater.’

Vochttekort

Met alcohol in je lichaam ontstaat er een vochttekort in je hersenen, want alcohol is vochtafdrijvend. Hierdoor komen je hersenen tegen je schedel aan te zitten, wat de welbekende hoofdpijn veroorzaakt. Als je dan gaat sporten en zweten, verlies je nog meer vocht en je moet vaker plassen.

Nog meer nadelen..

Alcohol versnelt daarnaast je polsslag en ademhaling. Hierdoor neemt je conditie af. En daarnaast kun je sneller spierpijn krijgen omdat het door beweging gevormde melkzuur minder snel wordt afgebroken omdat je minder vocht in je lichaam hebt. Ook vermindert je pijngevoel door alcohol, waardoor je sneller over je grenzen heen zal kunnen gaan. Gevolg: je hebt een grotere kans op blessures. En of het nog niet genoeg was, door alcohol gaat je gezichtsvermogen achteruit, je concentratievermogen vermindert, je reageert trager en je neemt vaak wat meer risico’s. Hierdoor kan de kans verhoogt worden op ongelukken. En je kan anderen in gevaar brengen..

Natuurlijk is er een verschil tussen één of twee glazen of behoorlijk wat mix-drankjes. Maar wat zeker is, is dat alcohol niet werkt om beter te presteren tijdens het sporten. Het is zelfs gevaarlijk.

Genoeg redenen om dat drankje te laten staan als je de volgende dag in de sportschool moet zijn toch?

Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Goed nieuws
11 mei 2016

Denk jij al positief?

Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
27 juni 2016

Ultiem ontspannen

Gezond Vrijheid & balans
27 mei 2018

Met deze 7 aanpassingen in je slaapkamer verbeter je jouw nachtrust

Doen Gezond Koken Voeding
19 juli 2016

Drink jezelf gezond: Witte icetea met perzik

Stress
21 maart 2017

Nieuw seizoen ‘Sophie in de kreukels’ in teken van stress en burn-out

Bewegen Gezond Goed nieuws
20 juni 2016

Internationale Yoga Dag 2016!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!