Supergadgets top 3

Zélf waren we er niet opgekomen, maar wat fijn dat er slimme uitvinders zijn. Een top 3 van nieuwe gadgets waar ook jij vast heel blij – en hebberig – van wordt!

 

Je afwasmachine (kun je ooit nog zonder?), de auto, de computer, je telefoon (écht nooit meer zonder); allemaal dingen die door slimme uitvinders ooit zijn bedacht en doorontwikkeld. Je dácht misschien dat het nu wel goed was; want wat hebben we het toch goed voor elkaar. Maar uitvinders en ontwikkelaars staan nooit stil en hebben tóch nog een paar dingen gevonden die slimmer en beter kunnen. Onze innovatie-top 3!

 

 shutterstock_127984400

1. Milieubewust douchen

Heerlijk is het toch, lekker lang douchen. Maar o zo slecht voor je ecologische footprint. Voor je wat? Voor het milieu. Dus bedacht een bedrijf een wel heel slimme douchekop voor bewuste mensen: een douchekop met ingebouwde ledlamp. De rode ledlamp gaat branden als je 50 liter warm water over je heen hebt  laten spoelen. Verder niks. Als je nog een restje shampoo in je haar hebt, kun je die er heus nog wel uitspoelen. En dichtdraaien maar, die kraan. Het bespaart uiteindelijk 25 procent water! En dat zonder batterijen, het lampje gaat aan door de waterkracht.

Nog leuk om te weten: het bedrijf had dit idee en kon het nog niet maken. Via crowdfunding is de douchekop gefinancierd. Mooi staaltje. De Hydrao-douchekop gaat 100 dollar kosten.

Bron: wired

 

 

shutterstock_148809407 

2. PIEPPPP PIEPPP PIEPPP

Het ergste geluid in de morgen: als je wekker gaat. Dat vond dit bedrijf ook. Dus bedacht het wel een heel vriendelijke wekker. De wekker geeft namelijk geur af. En niet zomaar een parfummetje. Met geurcapsules kun je bepalen met welke geur je wakker wilt worden gemaakt. Is het perzik? Of wil je liever koffie ruiken in de ochtend? Drie minuten lang wordt de geur door je kamer verspreid, en écht: je wordt zachtjes gewekt, en je wordt heerlijk wakker. Niet handig als je verkouden bent en een verstopte neus hebt, wel fijn wakker worden voor alle andere dagen in het jaar. 

Bron: Sensorwake
 

shutterstock_336502763 

3.  Coachende sport-bh

Die bestaat toch al, een sport-bh? Yep. Maar niet deze! Vanaf dit jaar hoef je namelijk geen telefoon meer om je arm te binden tijdens het sporten om al je sportgegevens te meten. Deze Ombra registreert namelijk tijdens het sporten alle gegevens die je wilt weten over je activiteit: je hartslag, je vetverbranding en ademhaling, maar ook de route en de snelheid als je bijvoorbeeld hardloopt. Een sensor vangt in de band onder je borsten alle informatie op, en stuurt die gegevens door naar een app. Zo weet je na het sporten precies wat je hebt gedaan. Sterker nog: hij vertelt je ook nog wat je beter hebt gedaan, of waar je verbeterpunten liggen. Meteen een coach bij de hand, dus. O ja, mét padded cups, ook fijn.

Bron: OMsignal

 Wil je weten hoe schoenen innoveren? Zo!

 Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Voeding Vriendschap
10 november 2017

Recept: Cocktail “Valley of Ashes”

Gezond Lifestyle Voeding
5 oktober 2017

Recept: kokos speculaasbrood

Bewegen Gezond Wendy's Elftal
23 mei 2018

Ellen uit Wendy’s Elftal: ‘Ik hou van lekker eten en drinken. Het draait allemaal om balans’

Doen Gezond Koken Voeding
20 juli 2016

Drink jezelf gezond: Verse kruidenthee – lavendel & gember

Body & Mind Gezond Lifestyle Mode & Beauty
29 oktober 2016

Fijne overgang van herfst naar winter: beautytips uit de ayurveda

Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
30 april 2016

Zo kom je helemaal tot rust

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!