Thaise kippensoep met koriander van Luukskitchen!

Luuk van Luukskitchen komt elke keer weer met lekkere en verrassende recepten. Deze keer leert hij je om een heerlijke Thaise kippensoep met koriander te maken. Dat wordt smullen!

Aan de slag

‘Wie net als ik wel eens in Thailand is geweest, weet dat ze daar veel koken met koriander, limoen, rode peper en kokosmelk. Ik ben er dol op en ik at ook regelmatig een heerlijke Tom Kha Kai soep of een andere kokossoep. Een soep met een beetje pit en tegelijkertijd erg kruidig door citroengras, koriander en meer.’

‘Deze soep heb je in 30 minuten gemaakt. Voor twee personen heb je een flinke bak per persoon en naar wens kun je extra koriander of rode peper toevoegen. Onthoud: verwijder de zaadlijsten voor een milde pepersmaak en voor een pittige variant voeg je de zaadjes ook toe aan de soep.’

De ingrediënten:

  • 400 ml groentebouillon van 1 tablet
  • 150 gr biologische kippendijen
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr champignons
  • 2 el citroensap
  • 1/2 rode jalapenopeper
  • 2 el vissaus
  • 10 gr verse koriander

De bereidingswijze

Breng 400 ml water aan de kook samen met het bouillonblokje. Snijd in de tussentijd de kip in dunne reepjes. Voeg toe als het water kookt en draai het vuur laag.

Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg samen met de champignons toe aan de soep.

Hak de koriander grof. Je bewaart 2 takjes voor de garnering van de soep. Voeg de gesneden koriander samen met de kokosmelk, vissaus en citroensap toe aan de soep. Zorg dat de soep in totaal 30 min heeft gekookt, zodat alle smaken goed vrijkomen.

Variaties en meer

  • Je kunt de soep extra smaken geven door 1 stengel citroengras mee te laten koken.
  • Snijd de peper in ringen en voeg toe aan de soep. Voor meer pit: voeg dan ook de zaadjes toe.
  • De soep heeft al een zoute smaak vanwege de bouillon, maar als je de soep niet zout genoeg vindt, voeg dan een snuf zeezout toe.

Over Luuk

Je kent Luuk misschien van Wendy’s elftal. Hij is foodexpert bij DISQ en hij is voorstander van gezond, puur en eerlijk te eten. Hij probeert zoveel mogelijk te bereiden met biologische producten. Ook is hij een grote voorstander van suikervrij eten. Hij hoopt mensen te kunnen inspireren om lekker en vooral ook gezond te genieten van eten. Voeding is voor hem erg belangrijk en hij kan heerlijk koken.

 

Eet Smakeluuk!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!